Primer pla del periodista Jordi Basté

Jordi Basté demana disculpes pel que ha passat en directe a 'El món a RAC1'

Jordi Basté ha hagut de demanar disculpes després d'una entrevista

Jordi Basté s'ha hagut de disculpar en directe. Aquest divendres, 6 d'octubre, el presentador d''El món a RAC1' entrevistava al seu programa una treballadora de Facebook.

Es tractava d'algú que volia, fos com fos, mantenir la seva intimitat. Tot i això, alguna cosa ha fallat. I els espectadors de RAC1 han pogut escoltar perfectament la veu de la dona sense modificar.

Cosa que ha fet enfurismar l'audiència de Jordi Basté. I no han dubtat a expressar el malestar contra el programa a través de les xarxes socials.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies de TV3 al WhatsApp!

Jordi Basté demana disculpes en directe

Jordi Basté ha estat el blanc de les crítiques aquest matí. El presentador d''El món a RAC1' ha hagut de demanar disculpes després d'un incident en directe al seu programa.

Jordi Basté es disposava aquest divendres, 6 d'octubre, a entrevistar una treballadora de Facebook a la Torre Glòries de Barcelona. El programa aconseguia parlar amb la dona per tractar un tema complicat. Un que ha vist la llum per un reportatge de La Vanguardia.

El dels treballadors de Facebook que es posen malalts per haver de revisar i moderar contingut atroç i violent. Un que inclou assassinats, violacions o abusos, entre d'altres.

Imatge de Jordi Basté
Jordi Basté emetia l'entrevista sense la veu distorsionada. | GTRES

No obstant això, la dona volia mantenir el seu anonimat perquè no se la pogués reconèixer. «Això sí, amb la veu distorsionada», avisava Jordi Basté abans de procedir a l'entrevista.

«Li direm Pilar, encara que no és el seu nom real», prosseguia. Tot i això, les precaucions per no reconèixer la dona s'acabaven aquí.

L'entrevista amb la treballadora de Facebook començava amb una lleu distorsió que no impedia sentir la veu real de la dona. Tot i que Jordi Basté acabava adonant-se de l'error minuts després.

«Espera, que ho arreglarem...». Temps després, la treballadora continuava l'entrevista amb una veu diferent, ja més complicada de reconèixer.

Jordi Basté, malgrat tot, ha acabat demanant disculpes a la dona i a l'audiència. «Demano disculpes pel que ha passat abans amb l'entrevistada perquè ha estat un moment de ràdio tant graciós com indigne», ha començat el periodista.

«La responsabilitat és meva. De vegades les coses s'han de provar. Tenim els millors tècnics del món, però hem escollit una senyora que semblava del 'País dels Barrufets'», ha acabat fent broma de la situació.

L'audiència contra Jordi Basté: «Lamentable»

No han estat pocs els que han reaccionat negativament a l'error en directe de Jordi Basté. Molts espectadors de RAC1 han esclatat a les xarxes socials després del que ha passat amb la treballadora de Facebook.

«Entrevista una dona que vol mantenir l'anonimat a 'El món a RAC1'. Primer, la seva veu se sent perfectament i, ara, sembla un barrufet», criticava l'error de Jordi Basté la usuària de Twitter @Solete_Anna.

«I mentre estan en directe van fent proves, per veure si s'arregla. I se sent la nova veu. Que la noia s'hi juga molt!».

«Se li sent la veu perfectament!», esclatava a Twitter un altre usuari, @FelipGomix. «Vigileu una mica, per favor, que se la juga ella i us ha demanat anonimat».

«Sembla que faci dos dies que feu ràdio. Lamentable no saber distorsionar una veu per evitar que es reconegui el testimoni», ha dit un altre usuari, @4Colors, a la mateixa xarxa social.

Sens dubte, un error en directe que no ha estat gaire ben rebut per l'audiència de Jordi Basté. Com demostra el fet que molts espectadors han aprofitat les xarxes per mostrar malestar amb el programa.