Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Mapa de calor amb emoji de calor i persones usant ventall.

L'alerta que ja ha fet l'AEMET i preocupa a Catalunya i més zones d'Espanya: 'dijous'

S'esperen temperatures novament molt elevades, l'AEMET ja ha compartit un mapa que ha alertat moltes zones

L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha emès les seves previsions per a aquesta setmana, indicant un notable increment de les temperatures a tot el territori espanyol. Al llarg dels propers dies, s'espera que els termòmetres registrin un ascens progressiu, arribant el punt àlgid dijous. En algunes zones de l'est i del sud de la Península es podrien superar els 40 ºC.

Calor intensa a moltes zones dijous: alerta de l'AEMET

Aquest episodi de calor extrema no es limitarà únicament a la Península Ibèrica. Tant l'arxipèlag balear com el canari també experimentaran temperatures elevades. A les Illes Balears, es preveuen màximes que rondaran els 35 ºC, mentre que a les Canàries, especialment a les illes orientals, les temperatures podrien acostar-se als 37 ºC.

L'augment de les temperatures és degut a l'entrada d'una massa d'aire càlid procedent del nord d'Àfrica. Aquesta es desplaçarà cap al nord afectant gran part del territori espanyol.

Dijous l'AEMET preveu un descens de les temperatures màximes al nord-oest peninsular, mentre que augmentaran a la meitat sud-est ia les Canàries.

A àmplies zones del sud peninsular, depressions del nord-est, interior de Mallorca i sud de les illes centrals de les Canàries, les temperatures podrien superar els 36 graus. Aconseguirien fins i tot els 38-40 graus a les valls de l'Ebre, Guadalquivir i del sud-est.

Persones caminant sota el sol amb una temperatura de 40 graus, una d'elles es venta per refrescar-se.
A diverses zones es passaran els 40 graus | Europa Press, catalunyadiari.com

Les temperatures mínimes també augmentaran segons l'AEMET, provocant nits tropicals al centre, sud, àrea mediterrània i les Canàries.

Les autoritats sanitàries i l'AEMET han emès una sèrie de recomanacions per fer front a aquest episodi de calor extrema. Entre elles, destaquen la importància de mantenir-se ben hidratat o evitar l'exposició perllongada al sol durant les hores més caloroses del dia.

També s´aconsella l´ús de roba lleugera i de colors clars, així com la utilització de protectors solars per evitar cremades.

Un home amb una samarreta blanca mullant-se la cara amb l?aigua d?una font al carrer
La calor serà protagonista aquesta setmana | Europa Press

Cap de setmana més fresc

Amb vista al cap de setmana, l'AEMET ha assenyalat que aquesta intensa calor podria donar un respir. Es preveu un nou descens tèrmic que alleujaria les altes temperatures, tot i que encara no se sap la magnitud exacta d'aquest canvi. Aquest descens podria estar associat a l'entrada de vents més frescos de l'Atlàntic, que contribuirien a moderar les temperatures a gran part del país.

Sigui com sigui, Espanya es prepara per a una setmana de calor intensa, amb temperatures que podrien superar els 40 ºC en algunes zones. L'AEMET i les autoritats sanitàries insten la població a prendre precaucions per evitar els efectes adversos de la calor i estar atents a les actualitzacions meteorològiques.