Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una platja amb para-sols de colors i persones a l'aigua, amb icones d'un termòmetre, flama, sol i núvol, i signes d'interrogació i exclamació en vermell.

L'AEMET confirma el que arriba dijous: avís d'última hora per a les vacances

En aquest inici de setmana les temperatures estan sent més suaus, però hi haurà un gran canvi dijous

L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha emès la predicció per a la setmana, anticipant condicions pròpies de principis d'estiu. Els ciutadans poden esperar un predomini de sol i un notable ascens en les temperatures a mesura que avança la setmana.

Les temperatures seran més fresques fins dijous, després arriba la calor forta

Durant els primers dies de la setmana, les temperatures es mantindran per sota del que és normal per a aquesta època de l'any. Tot i això, els cels clars i el sol seran una constant, proporcionant un clima agradable per a activitats a l'aire lliure.

A partir de dijous, afirma l'AEMET es preveu un significatiu augment en les temperatures, aconseguint nivells típics de "ple estiu". S'espera un ascens generalitzat de les temperatures màximes.

Muntatge d'una persona bevent aigua i de fons un cel blau amb el sol i un termòmetre
Les temperatures pujaran i arribarà de ple l'estiu | Africa Images, Robert Fruehauf

Al vessant atlàntic sud, els termòmetres podrien superar els 35 graus, mentre que a la vall del Guadalquivir, a les províncies de Còrdova i Sevilla, es podrien assolir i fins i tot superar els 40 graus. Tot i això, en algunes zones del sud-est, les temperatures màximes podrien experimentar un lleuger descens.

Pel que fa a les temperatures mínimes, l'AEMET afirma que dijous es preveu un lleuger descens a les Balears, l'est de Catalunya i València. A la resta del país, les mínimes augmentaran, cosa que podria donar lloc a nits tropicals a diverses regions.

Nits que estaran caracteritzades per temperatures que no baixen dels 20 graus. Aquestes són probables a les valls del Guadalquivir, Guadiana i Tajo, així com als litorals del sud de l'àrea mediterrània. Aquestes condicions poden fer que les nits siguin especialment càlides i humides en aquestes zones.

Aquest canvi generalitzat marcarà l'inici d'un període més càlid, ideal per gaudir de les platges i les piscines, així com per planificar excursions i activitats a l'aire lliure. Tot i que l'AEMET ja avisa que a moltes zones caldrà començar a anar amb compte amb les altes temperatures.

Una dona passant molta calor per Sevilla amb un ventall
Caldrà anar amb compte amb les hores de més calor | Europa Press

Quin temps tindrem al juliol segons l'AEMET

I si ets dels que marxa de vacances al juliol, l'AEMET ha volgut avisar del que pot passar. Ha anticipat un mes amb temperatures normals a la major part del país, però amb un notable increment de la calor a la meitat sud peninsular. Això podria donar lloc a episodis de calor intensa en regions com Andalusia, Extremadura i Múrcia.

A més, s'espera un predomini del sol i poques precipitacions al llarg del mes. L'AEMET preveu menys episodis convectius del normal, cosa que significa que les tempestes d'estiu seran menys freqüents. Aquesta situació podria agreujar la sequera a algunes àrees i augmentar el risc d'incendis forestals.

Per tant, si ets dels que se'n va de vacances al juliol has de tenir present que el sol i la calor seran els protagonistes. Un clima ideal per a dies de platja i piscina, però més complicat per fer turisme, especialment a les hores centrals del dia.