Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb un agent de la Guàrdia Civil d'esquena i un cercle amb unes mans fent servir un telèfon mòbil

Alerta estafa: Roben el teu compte de WhatsApp i et demanen diners per tornar-lo

Aquesta nova estafa té WhatsApp com a protagonista i l'objectiu és quedar-se, una vegada més, amb tots els diners

En els darrers dies, s'ha detectat una nova estafa a WhatsApp que està afectant diversos usuaris. Amb l'increment d'aquest tipus de fraus, les autoritats i els experts llancen diverses alertes perquè tots parem atenció.

En aquesta ocasió, ha estat l'informàtic Toni Reboredo qui ha fet saltar les alarmes. L'expert explica que els estafadors aprofiten la bústia de veu dels que tenen activa aquesta opció.

Així funciona aquesta nova estafa per WhatsApp

Tony Reboredo, de Fast Byte, ha compartit un vídeo de TikTok parlant d'aquest nou frau. "Cuida amb l'estafa de la bústia de veu! Aprèn a identificar i evitar les trampes que utilitzen la bústia de veu per enganyar", adverteix.

Muntatge amb una persona escrivint per WhatsApp i un cercle amb el logotip de l'aplicació
L'estafa es basa a robar comptes de WhatsApp | Diego Cervo, PixaBay

A la publicació, l'expert diu: "Alerta al que li acaba de passar a un client nostre. Tenia la bústia de veu activada al seu telèfon mòbil, que ell ni el feia servir ni ho sabia. Per tant, estava sense contrasenya" .

Després, continua explicant que: “Un hacker es va instal·lar Whatsapp en un telèfon mòbil”. "En marcar el número de telèfon relacionat amb el Whatsapp, va posar el del meu client", diu.

Els estafadors ho tenen tot calculat

En instal·lar WhatsApp en un dispositiu, aquest compta amb un sistema de verificació. Com explica Reboredo, el problema va arribar en demanar la confirmació del número de telèfon.

"En comptes de fer-ho via SMS ho va fer per trucada de veu a les 4.00 h del matí", comparteix. És a dir, “quan el meu client estava adormit i amb el telèfon mòbil apagat”.

Després, "Whatsapp fa la trucada de confirmació, salta la bústia de veu i WhatsApp deixa gravat el número de confirmació a la bústia de veu. Com que la bústia de veu no té contrasenya, el hacker accedeix al número de telèfon del meu client i escolta el missatge on hi ha el codi de confirmació".

Demanen 1.200 euros per recuperar el compte de WhatsApp

Després de patir aquest frau, el client s'ha enfrontat a una situació encara més complicada. Com indica l'informàtic: "El resum és que li demanen 1.200 euros al meu client per tornar-li el compte de Whatsapp".

Una dona parla per telèfon mòbil i el logo de WhatsApp
Els delinqüents demanen 1.200 euros a canvi del compte | Carlos Pascual, Whatsapp

"I, és clar, posa't tu en contacte amb Meta, amb WhatsApp o amb qui sigui per intentar explicar-los això i que et tornin el teu compte de Whatsapp... Impossible", lamenta. Per evitar aquesta estafa, cal estar atent i tenir sempre l'aplicació actualitzada.