Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un home somrient amb ulleres fa servir un telèfon mòbil i un ordinador portàtil, amb un paisatge europeu de fons que inclou un llac, muntanyes i edificis pintorescos, al costat d'una bandera de la Unió Europea onejant.

El país d'Europa on anar a viure si somies cobrar 4.700 € i tenir casa gratis

Àustria ofereix milers de vacants a espanyols que vulguin anar a treballar al país

Àustria ha emergit com una destinació atractiva per als treballadors europeus, oferint salaris d'uns 4.757 euros al mes i en alguns casos, allotjament gratuït.

A través de la xarxa EURES, Àustria ha publicat 77.699 vacants, moltes de les quals estan obertes a ciutadans espanyols sense necessitat de Visa, gràcies a la seva pertinença a la Unió Europea.

Fotomuntatge amb una imatge de fons d'una bandera europea amb operaris i un ventall de bitllets de 500 euros
Àustria ofereix sous elevats per anar a viure i treballar al país | PixaBay, Getty Images Pro, RicardoImagen, Getty Images, Bunyos

Oportunitats laborals a Àustria

Les oportunitats de feina a Àustria són variades i lucratives. El país té una taxa d'atur del 4,7%, considerablement més baixa que la d'Espanya, que és a l'11,7%. Això indica més facilitat per trobar feina a Àustria.

El salari mitjà a Àustria és de 57.082 euros anuals, cosa que representa un 111,8% més que a Espanya. Entre les ofertes destacades hi ha llocs en cura infantil, administració, assistència domiciliària, planificació estratègica i vendes, amb salaris que oscil·len entre els 2.333 i 4.757 euros al mes.

Requisits per treballar a Àustria

Per treballar a Àustria, és beneficiós conèixer l'alemany, tot i que no sempre és obligatori. Depenent del lloc, el coneixement d'altres idiomes com l'anglès també pot ser suficient.

Imatge de fons de dos treballadors a la fàbrica de Ford a Almussafes, el 24 d'octubre del 2022, amb una altra imatge d'un home amb gest de preocupació
Àustria es presenta com una opció molt atractiva pels treballadors europeus | Europa Press, Viktor Gladkov

Els espanyols que vulguin treballar a Àustria necessiten tenir el DNI o passaport en vigor per a estades inferiors a tres mesos. Per a estades més llargues, cal sol·licitar un permís de residència i identificació (EWR-Lichtbildausweis) a la policia local o a l'oficina de registres.

Com aplicar a les ofertes de feina

El primer pas per treballar a Àustria és consultar les ofertes disponibles a la xarxa EURES, una plataforma amb el suport del SEPE (Servei Públic d'Ocupació Estatal) i dissenyada per millorar l'ocupabilitat a la Unió Europea. En aquesta plataforma, els interessats poden trobar detalls sobre les vacants, els requisits específics i el procés de sol·licitud.

Entre les ofertes destacades per anar a treballar a Àustria, destaca la de cura infantil residencial, amb allotjament gratuït i un sou brut de 3.306,41 euros al mes, mestre d'educació infantil, que ofereix contracte fix i ajuda amb l'allotjament o ebenista, amb contracte fix i un sou inicial de 2.450 euros.

Dues persones donant-se la mà i en primer pla una imatge de diversos bitllets apilats
Àustria ofereix una gran varietat de feines ben remunerades | Getty Images, 89Stocker

Treballar a Àustria no només ofereix salaris competitius i beneficis addicionals com a allotjament gratuït, sinó que també proporciona una alta qualitat de vida. El país és conegut per la seva estabilitat econòmica, serveis públics excel·lents i un entorn segur i acollidor.

A més, la proximitat cultural i geogràfica amb altres països europeus facilita la integració dels treballadors estrangers, especialment dels que provenen d'Espanya.