Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una dona amb expressió preocupada davant d'un edifici de CaixaBank.

Avís urgent de CaixaBank als seus clients: confirma els problemes i els aclareix

L'entitat ha assegurat que està treballant per resoldre el problema tan aviat com sigui possible

Aquest dilluns, CaixaBank experimentava una caiguda significativa en el seu servei de banca en línia, afectant tant la web com l'app mòbil. Aquesta interrupció ha impedit a milers d'usuaris accedir als seus comptes i fer transaccions, cosa que ha generat una onada de preocupació i frustració entre els clients del banc.

CaixaBank pateix una caiguda a la seva banca en línia

El problema ha començat a primeres hores del matí, cap a les 11:30, moment en què l'accés a la plataforma en línia de CaixaBank i la seva filial digital, Imagin, s'ha tornat pràcticament impossible.

Seu del banc CaixaBank vist des de l'exterior
CaixaBank ha patit una caiguda a la seva banca en línia aquest dilluns | Europa Press

Aquest incident passa en un dia crucial, ja que moltes persones reben les seves nòmines i solen fer pagaments i transferències, cosa que ha agreujat encara més la situació.

Ha estat llavors quan CaixaBank ha emès un comunicat oficial a través de les seves xarxes socials, incloent-hi Twitter (ara conegut com a X), en el qual reconeix els problemes i assegura als seus clients que estan treballant per resoldre la situació tan aviat com sigui possible.

"Hem detectat un problema a l'app i banca en línia que pot generar lentitud a l'operativa. Estem treballant per resoldre'l tan aviat com sigui possible", es llegeix al missatge del banc.

Els usuaris no han trigat a expressar el seu descontentament a les xarxes socials, on han compartit les seves experiències i han buscat informació sobre la caiguda. Aquesta mena d'incidents no només afecta la confiança dels clients en els serveis digitals del banc, sinó que també ressalta la dependència cada vegada més gran a les plataformes en línia per a la gestió de les finances personals.

Muntatge de l'oficina CaixaBank amb una imatge d'unes mans subjectant un mòbil amb l'aplicació de Bizum oberta
La caiguda ha afectat també el servei de Bizum | Europa Press

Aquest no és el primer incident que afecta una entitat bancària a Espanya. El març passat, el Banco Santander va haver de fer front a problemes similars quan els seus clients van reportar càrrecs i ingressos duplicats als seus comptes, encara que el banc va aclarir que no es tractava d'un ciberatac i que el problema era merament visual.

Així mateix, al novembre, Bizum i la plataforma Redsys també van experimentar caigudes significatives que van impedir a milions d'usuaris fer pagaments instantanis i transaccions amb targetes. Aquests errors van tenir lloc dues vegades en pocs dies, cosa que va aixecar sospites d'un possible ciberatac, encara que les entitats afectades ho van negar.

Mesures a prendre i recomanacions per als clients

Davant d'aquest tipus de situacions, és recomanable que els usuaris mantinguin la calma i esperin les actualitzacions oficials del banc.

Fotomuntatge amb una imatge de fons de CaixaBank, al capdavant una dona preocupada i un ventall de bitllets d?euro
La caiguda de CaixaBank està impedint als usuaris accedir als seus comptes en línia | Europa Press, Photodjo, Getty Images, VAKSMANV

És important no intentar accedir repetidament a la plataforma, ja que això podria sobrecarregar encara més el sistema. A més, els clients han d'estar atents a possibles comunicacions fraudulentes que aprofitin aquests moments de vulnerabilitat per intentar fer estafes.