Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Persones caminant sota el sol amb gràfics d'advertència de calor i cares dels presentadors Roberto Brasero y Mario Picazo.

'Intens': Roberto Brasero i Mario Picazo alerten del que està a punt d'arribar

Els experts ja estan avisant del temps que tindrem en pocs dies, especialment a partir de meitat de setmana

Ho avisaven fa uns dies, i ara, amb els mapes més recents a la mà, Roberto Brasero i Mario Picazo han confirmat les previsions. Ens espera, per fi, una setmana pròpia de l'estiu, amb temperatures molt més altes a diverses zones.

Mario Picazo avisa del dia clau: calor intensa

Aquesta setmana, el temps a la península ibèrica estarà marcat per un notable augment de les temperatures, especialment al sud. A mesura que avancen els dies, les altes pressions i les llargues hores d'insolació portaran els termòmetres a nivells propis del mes de juliol, ha confirmat Mario Picazo.

Dona caminant descalça per la platja amb les xancletes a la mà i un para-sol taronja
Ens espera una calor pròpia d'estiu, amb temperatures molt elevades a certs punts | Europa Press

L'expert assegura que les temperatures podrien assolir o fins i tot superar els 40 graus en algunes zones d'Andalusia.

En els primers dies de la setmana, les temperatures es mantindran dins del que és habitual per a aquesta època de l'any. Amb valors que oscil·laran entre els 25 i 35 graus a moltes capitals.

Tot i això, Mario Picazo avisa que a partir de mitjans de setmana, (dimecres o dijous) s'espera un increment significatiu de la calor al sud de la península, on tindran "calor intensa".

La previsió de Roberto Brasero també diu que les valls de l'Ebre, Guadalquivir i Guadiana podrien estar sota avisos per altes temperatures, amb màximes que podrien superar els 34-36 graus.

Nits tropicals: Roberto Brasero diu a quines zones

Al nord, les temperatures continuaran sent més fresques en comparació del sud, encara que també es notarà un lleuger ascens. Als litorals sud-est i Llevant, les nits tropicals seran una constant, assegura Roberto Brasero. Amb temperatures que no baixaran dels 20 graus, proporcionant un ambient càlid i humit durant les hores nocturnes.

Imatge de fons d'un cel blau amb el sol i núvols blancs, a més de la imatge en primer pla de Roberto Brasero i una altra imatge d'una persona amb un gelat a la mà al costat d'una emoticona d'un termòmetre que marca temperatura alta
El temps farà un bon gir aquesta setmana | Europa Press, Instagram: @a3noticias, PixaBay

En resum, ens endinsem en una setmana de juliol amb temperatures més d'acord amb la data, és a dir, més caloroses, especialment al sud de la península.

Així ho confirma també l'AEMET. Afirmen en un missatge a les seves xarxes que aquesta setmana es presenta amb característiques típiques de principis d'estiu, marcada per un predomini del sol a la major part del territori.

A mesura que avancen els dies, s'espera un ascens progressiu de les temperatures. Serà a partir de dijous quan els termòmetres comencin a reflectir valors propis del ple estiu.