Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una dona somrient amb un suèter groc sosté un telèfon mòbil davant d'una oficina d'ocupació a Madrid.

480 euros al mes per a desocupats: l'únic requisit que posa el SEPE

Aquest subsidi del SEPE és fonamental per a aquells amb discapacitat que busquen reintegrar-se al mercat laboral

El Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) ha llançat un nou ajut destinat a persones amb discapacitat reconeguda igual o superior al 33%.

Aquest subsidi, que puja a 480 euros mensuals, està dissenyat per donar suport econòmic a aquells que es troben a la recerca activa d'ocupació. T'expliquem detalladament qui pot optar a aquest benefici i quins són els requisits essencials per accedir-hi.

Fotomuntatge amb una imatge de fons d'una oficina del SEPE i al capdavant un home sorprès mirant un ordinador
El subsidi de 480 euros del SEPE representa un important suport econòmic per persones amb discapacitat | SEPE, Maridav

Què és el subsidi de 480 euros del SEPE?

Aquest subsidi, gestionat pel SEPE, es presenta com una mesura clau per a persones amb discapacitat que necessiten suport econòmic mentre busquen feina.

Amb una quantia fixa de 480 euros mensuals, aquest ajut pretén alleujar la càrrega financera durant la recerca activa de feina.

Requisits per accedir al subsidi

Per poder sol·licitar aquest subsidi, és fonamental, a més de comptar amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%, certificat per l'organisme competent, complir també els requisits següents:

  • Cal trobar-se en situació d'atur i estar inscrit com a demandant d'ocupació al SEPE. Aquest requisit garanteix que el subsidi estigui destinat als que realment estan activament buscant feina.
  • Cal que el beneficiari estigui fent accions concretes per trobar feina, com ara assistir a entrevistes d'ocupació, enviar currículums, o participar en programes de formació per millorar l'ocupabilitat.
  • No es pot superar un límit d'ingressos establert, el qual varia segons la normativa vigent. Això assegura que el subsidi arribi als que més ho necessiten.
Una dona somrient sosté bitllets d'euro davant d'un ordinador, amb una imatge circular d'una oficina d'ocupació a la cantonada superior dreta.
Si compleixes aquests requisits, pots sol·licitar l'ajut de 480 euros del SEPE | SEPE, Billion Photos, Getty Images, Kantamard Lamasai

Procediment per sol·licitar el subsidi

Per iniciar el tràmit, l'interessat haurà de presentar la documentació requerida que acrediti la seva situació de discapacitat i desocupació a qualsevol oficina del SEPE. És aconsellable verificar prèviament la llista de documents necessaris a la web oficial del SEPE per evitar contratemps en el procés de sol·licitud.

També és important diferenciar aquest subsidi d'altres ajuts oferts pel SEPE. Mentre que el subsidi de 480 euros està dirigit específicament a persones amb discapacitat en recerca de feina, hi ha altres tipus de prestacions com el subsidi per desocupació ordinària, el qual té condicions i requisits diferents.

Consultar amb un assessor del SEPE pot aclarir qualsevol dubte i orientar sobre quina seria la millor opció segons cada situació individual.