Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una motxilla de Glovo per un carrer del centre de Madrid, a 21 de setembre de 2022

La DGT frena aquests conductors: han d'utilitzar aquests 2 ítems o no podran treballar

Concretament, aquells riders que treballen amb una bici seran vigilats encara més de prop per la DGT

La DGT ha anunciat noves mesures per millorar la seguretat dels riders. Són aquells treballadors que es dediquen a repartir menjar i altres productes amb bicicleta, patinet o moto.

A partir d'ara, els riders hauran de portar dos objectes imprescindibles per poder circular: una armilla reflectora i un casc. Aquestes mesures busquen reduir els accidents i protegir tant els riders com els vianants i altres conductors.

La DGT vol que els riders treballin més segurs: la seva última proposta

L'armilla reflectora és un dels elements que la DGT vol fer obligatori per als riders. Aquest objecte és crucial per augmentar la visibilitat dels ciclistes i motoristes, especialment en condicions de baixa llum, com al vespre o en dies ennuvolats. L'armilla reflectora permet que altres conductors puguin veure els riders des d'una distància més gran, cosa que redueix el risc d'accidents.

Un repartidor portant una pizza a domicili i una altra persona pagant
Els repartidors a domicili o riders estaran més controlats per la DGT | Dotshock

La DGT ha subratllat que l'armilla reflectora ha de complir amb les normatives de seguretat europees. Això vol dir que ha de ser d'un color cridaner, com el groc o el taronja, i tenir bandes reflectores que siguin visibles des de tots els angles. A més, l'armilla ha d'estar en bon estat i no presentar trencaments o desgast que puguin reduir-ne l'efectivitat.

L'altre objecte que vol fer obligatori la DGT

L'altre objecte que la DGT vol fer obligatori és el casc. Aquest element és fonamental per protegir el cap en cas de caiguda o col·lisió. Tot i que l'ús del casc ja és obligatori per als ciclistes menors de 16, la DGT vol estendre aquesta mesura a tots els riders, independentment de la seva edat.

El casc ha d'estar homologat i ajustar-se correctament al capdavant del 'rider'. No s'ha de moure ni quedar solt, ja que això podria reduir la seva capacitat de protecció. A més, és important que el casc estigui en bon estat i no presenti esquerdes o danys que puguin comprometre'n l'eficàcia.

Beneficis de les noves propostes de la DGT

La DGT ha explicat que aquestes noves mesures no només busquen protegir els riders, sinó també els vianants i altres conductors. En augmentar la visibilitat i la protecció dels riders, s'espera reduir el nombre d'accidents i millorar la convivència a les vies urbanes.

A més, aquestes mesures també poden tenir un impacte positiu en la percepció pública dels riders. En veure que estan ben equipats i compleixen amb les normatives de seguretat, és probable que els ciutadans tinguin més confiança en els serveis de repartiment.