Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una dona amb expressió preocupada en una oficina de prestacions, amb un rètol electrònic que mostra el número C020 i un cartell del Ministeri de Treball i Migracions.

El SEPE llança un avís seriós a milers d'espanyols que cobren una prestació al juliol

El SEPE ha recordat la importància de presentar aquest tràmit a temps

El Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) ha emès un advertiment contundent adreçat als beneficiaris del subsidi per a majors de 52 anys. Segons la darrera comunicació del SEPE, aquells que no presentin la Declaració Anual de Rendes (DAR) al juliol podrien haver de fer front a la suspensió del seu subsidi.

Aquest avís afecta milers de persones que depenen del subsidi per a més grans de 52 anys com una font crucial d'ingressos durant aquesta etapa de la seva vida laboral. La DAR és un requisit fonamental perquè el SEPE pugui verificar si els beneficiaris continuen complint els criteris d'elegibilitat per rebre aquest suport econòmic.

Una dona somrient assenyalant cap a l'entrada d'una oficina d'ocupació de la Comunitat de Madrid.
Si no fas això, podries haver de fer front a la pèrdua del subsidi | Europa Press, Dean Drobot

El subsidi per a més grans de 52 anys es va establir per proporcionar un suport financer a aquells desocupats de llarga durada que han esgotat les seves prestacions contributives i tenen escasses possibilitats de reincorporar-se al mercat laboral. És una mesura crucial en un país on la taxa d'atur entre els més grans de 52 anys continua sent preocupant.

Què implica la Declaració Anual de Rendes?

La DAR és un formulari que els beneficiaris han de presentar cada any abans de finals de juliol. Aquest document detalla els ingressos obtinguts pel beneficiari durant l'any anterior, incloent-hi qualsevol tipus de renda o ingrés addicional que hagi percebut.

El SEPE fa servir aquesta informació per calcular si el beneficiari encara compleix els requisits econòmics necessaris per continuar rebent el subsidi.

Una dona amb expressió de preocupació és davant d'una oficina d'ocupació a Madrid, amb bitllets de 500 euros ratllats en primer pla.
El SEPE adverteix de què has de fer per no perdre la teva prestació al juliol | SEPE, Getty Images, golubovy, PearlyDaisy, PixaBay, anaterate

Conseqüències de no presentar la DAR

L'incompliment a la presentació de la DAR dins el termini establert pot resultar en la suspensió del subsidi. Això vol dir que els beneficiaris deixaran de rebre els pagaments mensuals corresponents fins que regularitzin la seva situació presentant la declaració requerida.

Per evitar qualsevol inconvenient, el SEPE ha facilitat el procés de presentació de la DAR. Els beneficiaris poden completar aquest tràmit de manera senzilla a través de la seu electrònica del SEPE. A més, el SEPE ofereix assistència i orientació als que necessitin ajuda per completar el formulari correctament.

El subsidi per a majors de 52 anys juga un paper crucial en el suport a persones que es troben en una situació vulnerable al mercat laboral. Proporciona una xarxa de seguretat vital que ajuda a cobrir les necessitats bàsiques mentre els beneficiaris busquen oportunitats de feina adequades a la seva situació.

Fotomuntatge amb una imatge de fons d'un cartell de prestacions i al capdavant un home sorprès mirant el mòbil
Podries perdre la teva prestació si no presentes la DAR | SEPE, Prostock-studio

Què fer si reps una notificació del SEPE?

Si un beneficiari rep una notificació del SEPE indicant problemes amb el DAR o la suspensió del subsidi, és crucial actuar ràpidament.

En aquests casos, és recomanable contactar directament amb el SEPE per resoldre qualsevol inconvenient i proporcionar la informació requerida al més aviat possible.