Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons d'unes persones tombades sota el sol en un passeig al costat d'unes emoticones d'un termòmetre que marca fred i calor i una exclamació

L'AEMET alerta d'un canvi molt dràstic que arribarà amb el mes de juny a Espanya

L'AEMET avisa d'una caiguda dels termòmetres en qüestió d'uns dies per l'entrada d'una massa d'aire molt freda

L'AEMET, Agència Estatal de Meteorologia, avisa d'una variació important que experimentarà el temps a Espanya a partir del juny. El final de maig serà especialment calorós i assolellat, però amb el nou mes es preveuen novetats importants.

Aclareixen que les altes temperatures que es registraran durant els pròxims dies resulten una mica anòmales. "Les masses d'aire que sobrevolaran el sud peninsular arribaran a estar entre l'1% de les més càlides registrades en aquestes dates", avancen a X.

L'AEMET assegura, però, que per a finals de maig i començaments de juny, el panorama pot fer un tomb radical. I és que està prevista l'arribada d'"aire molt fred" que podria "assolir el nord". Per tant, a Galícia, comunitats del Cantàbric i altiplà nord és probable que hagin de rescatar de nou les jaquetes.

Hi haurà una important caiguda de temperatures, després d'uns quants dies rondant entre els 20 i els 25ºC. En qualsevol cas, al voltant d'aquestes previsions hi ha una certa incertesa pel fet que encara resten uns quants dies. Per tant, caldrà estar atents a les actualitzacions que vagin oferint des de l'AEMET.

L'AEMET anuncia més fred per començar el juny

L'AEMET assenyala que el tancament del maig i el començament del juny estarà marcat per l'estabilitat. Tot just es registraran pluges a la major part del país. Sí que preveuen cels ennuvolats a l'extrem nord peninsular i nuvolositat d'evolució en punts del terç nord, centre i est.

També es pronuncien sobre la possibilitat de "xàfecs acompanyats de tempestes en muntanyes del nord-est i extrem nord". Seran més intensos el dilluns 27 i des del divendres 31 a la Cantàbrica, Ibèrica i Pirineus.

L'AEMET confirma que hi haurà força variacions pel que fa als termòmetres. A principis de la setmana del 27 de maig, les temperatures baixaran, encara que a mitjans aniran recuperant-se. Tot i això, els dos primers dies de juny, coincidint amb dissabte i diumenge, tornarà a produir-se una caiguda tèrmica.

Aquesta caiguda de temperatures serà més acusada sobretot a zones del nord a causa de l'arribada d'una massa d'aire més freda, recull l'AEMET.