Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons d'un cotxe circulant per una carretera mullada, amb pluja, a més de diverses emoticones de núvols amb pluja i tempesta

Avís de l'AEMET per un canvi dràstic: Catalunya i 3 comunitats més, assenyalades

L'AEMET posa en alerta unes quantes regions davant les importants pluges que hi haurà els pròxims dies

L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) alerta d'un canvi rellevant en el temps per als pròxims dies, arriben pluges. A partir d'aquest dissabte i fins a finals de la setmana que ve es preveuen pluges abundants sobretot en quatre comunitats.

Les acumulacions "més importants s'esperen a Galícia, Astúries, Catalunya i Balears", assenyalen en una publicació a X. De moment, aquest cap de setmana ens espera una certa inestabilitat a tot Espanya, excepte les Canàries. Les previsions avancen "abundants precipitacions ocasionalment acompanyades de tempestes".

Tuit de l'AEMET sobre el temps a Espanya
La publicación de la AEMET avisando de las lluvias | X: @AEMET_Esp

L'AEMET indica que les pluges afectaran aquest divendres el terç nord per estendre's per la resta del país durant dissabte. Seran menys probables a l'extrem sud-est.

Mapa del temps a Espanya el 27 d'abril
Previsión de la AEMET para el sábado por la tarde | AEMET

Es tancarà la setmana amb una certa estabilització, tot i que encara hi haurà pluges al nord-est, les Balears i Melilla. Diumenge hi haurà una nuvolositat d'evolució que deixarà ruixats a diferents punts durant la tarda. Serà un cap de setmana també amb neu, on els majors acumulats s'anotaran a la Cantàbrica i els Pirineus dissabte.

Mapa del temps a Espanya el 28 d'abril
Pronóstico del tiempo para el domingo 28 por la tarde | AEMET

L'AEMET anuncia una continuïtat del mal temps: no marxen les pluges

L'AEMET confirma en una piulada que el mal temps tindrà continuïtat al llarg de la setmana que ve. El començament de la mateixa estarà marcat per les pluges a la meitat est peninsular i en territori balear. És probable que es registrin acumulats significatius a Catalunya.

Tuit de l'AEMET amb el temps de la setmana vinent
La publicación de la AEMET con el tiempo de la próxima semana | X: @AEMET_Esp

Dimarts preveuen l'entrada de baixes pressions atlàntiques que deixaran precipitacions generalitzades. Els llocs on més plourà serà a l'extrem nord peninsular i al voltant de l'Estret. Per la seva banda, seran menys probables les pluges al sud-est i les Balears.

Mapa del temps a Espanya el 29 d'abril
Previsión de la AEMET para la tarde del lunes 29 | AEMET

Dimecres, coincidint amb el primer de maig, festiu a Espanya, ens espera una jornada passada per aigua a la major part del país. Les pluges tornaran a afectar la major part de la Península, encara que es tractarà de ruixats febles i irregulars.

Mapa del temps a Espanya el 30 d'abril
Pronóstico meteorológico para el martes 30 por la tarde | AEMET

Ja de cara al primer cap de setmana de maig, encara hi ha una certa incertesa, encara que és probable que les precipitacions tendeixin a remetre. L'AEMET redueix les poques pluges que hi hagi al nord de la Península.

Mapa del temps a Espanya l'1 de maig
Previsión del tiempo para el miércoles 1 de mayo por la tarde | AEMET

Nevades per a la setmana que ve

L'AEMET també es pronuncia sobre la possible presència de neu durant la setmana que ve. Adverteixen de nevades a les muntanyes de la meitat nord i sud-est peninsular. Fins i tot podrien donar-se en zones més baixes, caient les majors quantitats als Pirineus.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDillunsDimarts
MadridMàx. 20
Mín. 8
Màx. 19
Mín. 7
BarcelonaMàx. 17
Mín. 15
Màx. 19
Mín. 14
ValènciaMàx. 19
Mín. 14
Màx. 22
Mín. 13
SevillaMàx. 24
Mín. 9
Màx. 22
Mín. 11
SaragossaMàx. 18
Mín. 9
Màx. 25
Mín. 8
BilbaoMàx. 18
Mín. 6
Màx. 24
Mín. 4
Palma de MallorcaMàx. 19
Mín. 12
Màx. 19
Mín. 12
La CorunyaMàx. 18
Mín. 7
Màx. 16
Mín. 9
BurgosMàx. 15
Mín. 3
Màx. 17
Mín. 3
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 21
Mín. 16
Màx. 22
Mín. 17

Pel que fa a les temperatures, a l'arrencada de setmana s'esperen certes oscil·lacions. A mitjans hi haurà un descens dels termòmetres, mentre que amb vista al tram final, hi tornarà a haver un repunt.