Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb Santiago Niño Becerra i bitllets de 50 euros

L'economista Niño Becerra té una cosa a dir als que busquen comprar un pis

Els preus de l'habitatge continuen sent molt alts, però sembla que la situació pot canviar pròximament

L'accés a l'habitatge és una de les grans preocupacions dels ciutadans. Els preus dels lloguers són pels núvols, i moltes famílies destinen la major part dels seus ingressos a cobrir aquestes despeses. La situació és complicada, i té molta gent en suspens amb l'esperança que alguna cosa pugui canviar.

Pel que fa a la compra de pisos, el panorama és similar. A més, la inflació derivada de l'escala del conflicte entre Rússia i Ucraïna va tenir conseqüències directes. El Banc Central Europeu (BCE) va pujar diverses vegades els tipus d'interès per contenir l'alça en els preus.

Aquestes mesures van repercutir en les hipoteques. L'euríbor va assolir percentatges alts, i això es va traduir en un augment considerable dels preus. Les hipoteques de tipus variable, que semblaven un regal fa uns quants anys, es van convertir en un autèntic suplici.

Santiago Niño Becerra s'ha pronunciat sobre això. L'economista mai no es mossega mai la llengua, i sempre dona la seva opinió.

Santiago Niño Becerra parla sobre la compra de pisos i avisa els ciutadans

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Niño Becerra ha assegurat que el 50% del nou habitatge venut a Espanya es va pagar al comptat. També ha esmentat que els estrangers "estan tenint un protagonisme terrible en la venda d'habitatges". Tenen un gran poder adquisitiu que els permet adquirir els immobles inaccessibles per als autòctons.

Preguntat per si ara és un bon moment per comprar un pis, Niño Becerra ha llançat un pronòstic optimista. L'economista ha dit que "sempre és un bon moment", i creu que els tipus d'interès cada cop afecten menys.

Així mateix, ha dit que cal tenir en compte que baixaran els tipus d'interès. Creu que la tendència serà a la baixa, i això afavorirà les famílies i provocarà una caiguda dels preus.

La manca de parc d'habitatge públic, una altra de les causes per les quals els preus no baixen

Niño Becerra també ha atribuït l'encariment de l'habitatge a l'absència de pisos públics de lloguer. En una publicació a la xarxa social X afirma que és l'única manera de reduir els preus.

A més, diu que cap govern no ha dedicat esforç a fer un gran parc d'habitatge social. Niño Becerra també assevera que a Espanya falten 1,5 milions de pisos de lloguer social per arribar a la mitjana de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE).