Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Muntatge d'una dona amb telèfon mòbil i policia

Salten les alarmes per les 'robotrucades' a Espanya: com protegir-se

Aquest nou tipus de forma de contacte de les companyies és cada cop més freqüent al nostre país, i ja s'està denunciant

En els darrers temps han proliferat noves formes d'estafar i estafar a través d'Internet. Tot i això, rebre una trucada desconeguda no sempre és sinònim d'estafa, ja que també és una forma d'oferir publicitat (fins i tot si no és desitjada).

De fet, una de les últimes maneres de fer-ho és a través de les conegudes com a 'robotrucades'. Una trucada en què, després de respondre, la persona només escolta 'goodbye' abans de penjar.

Aquesta estratègia de correu brossa via telefònica és molesta i busca promocionar productes. Però quins riscos comporta? Conèixer-ho tot sobre elles és de vital importància a l'hora de mantenir-se protegit.

Aquestes trucades són gestionades per 'bots'

El que primer crida l'atenció d'aquest mètode és la manera de fer aquestes trucades. Després d'investigar, els experts tenen clar que són gestionades per bots, que marquen a l'atzar números que troben en un llistat, de manera constant.

En cas d'obtenir resposta, un operador s'encarrega d'oferir promocions i altres ofertes. Si escoltes només silenci després de despenjar, pot ser que els operadors estiguin ocupats amb altres trucades en aquell moment, fent-te esperar.

Com et pots protegir d'aquestes 'robotrucades'

També cal tenir en compte que l'objectiu últim de les ja conegudes com a 'robotrucades' és comprovar quina disponibilitat tenen els números que hi ha a la llista. D'aquesta manera, planifiquen els horaris per fer més trucades amb efectivitat.

Una de les formes de protegir-te davant aquest tipus de correu brossa és incloure el teu número a la Llista Robinson. Es tracta d'un servei que evita les trucades de publicitat i que pot resultar efectiu davant d'aquesta molèstia.

Això també ho pots aconseguir bloquejant qualsevol número desconegut o usant aplicacions al teu mòbil que gestionin aquest tipus de trucades.

Finalment, cal destacar que, malgrat que són molestes, aquestes trucades busquen promocionar productes, però no suposen un risc financer o de seguretat per als que les reben.