Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d´una cadira blanca de plàstic molt bruta, al costat d´una altra imatge d´unes cadires netejar i una persona en primer pla amb gest d´aprovació

Truc perquè les cadires de plàstic tornin a ser blanques com acabades de comprar

Si t'has cansat de veure com les cadires de plàstic es tornen grogues, aquest truc t'ajudarà a renovar-les

Les cadires de plàstic són unes de les grans aliades durant l'estiu, sobretot si comptes amb un espai exterior. La durabilitat i la resistència les converteix en imprescindibles a l'hora d'apostar per renovar el teu mobiliari, però no tot són avantatges.

Amb el pas del temps, és natural que les cadires d'aquest material tinguin taques i brutícia acumulades. Per sort, són molts els consells i trucs casolans que pots dur a terme per deixar-les noves i oblidar-te d'aquest to groguenc tan molest.

3 productes que tens a casa per recuperar el blanc de les teves cadires

En el cas que vulguis recuperar el to blanc natural de les teves cadires sense invertir gaire, el primer que has de fer és conèixer aquests trucs amb ingredients casolans, econòmics i fàcils d'aconseguir.

Bicarbonat de sodi

El bicarbonat de sodi és un potent eliminador de taques. A més, és capaç de neutralitzar les olors de les teves cadires de plàstic. Per aconseguir-ho, crea una pasta barrejant-ho amb aigua i després aplica a les taques.

Deixa actuar durant uns minuts i després frega de forma suau. A continuació, esbandeix per eliminar els residus i et sorprendrà veure com les taques desapareixen.

Vinagre blanc

També és una bona idea utilitzar vinagre blanc, que elimina les taques més difícils i profundes. Per fer-lo servir, crea una barreja de vinagre blanc i aigua tèbia a parts iguals per netejar la superfície de les cadires. A més, també les desinfectaràs.

Llimona

Un altre ingredient casolà i imprescindible és la llimona. Aquest t'ajudarà, sobretot, si les teves cadires tenen taques de floridura. Per erradicar-les, esprem el suc d'una llimona fresca sobre les taques i deixa que actuï durant uns minuts.

Després, frega de forma suau la zona i esbandida amb aigua. L'àcid cítric d'aquesta fruita té propietats antimicrobianes i desinfectants, per tant obtindràs una neteja efectiva i natural.

Imatge d'una dona netejant amb un drap diverses cadires de blanques de plàstic
Todos estos ingredientes son ideales para dejar las sillas como nuevas | Youtube: Dulce y Natural

El truc infal·lible per recuperar el blanc de les teves cadires de plàstic

Per no fallar, també pots fer servir aquest truc i aconseguir que les teves cadires de plàstic es vegin com a noves. Només has de preparar una barreja d'aigua tèbia i detergent suau en un recipient net.

Fes servir un raspall de truges suaus i aplica la solució a la superfície de la teva cadira. Fes-ho amb moviments suaus, incidint a les zones més brutes. Si veus que hi ha taques més resistents, deixa que la barreja actuï abans de tornar a fregar perquè les suavitzi.

Quan hagis acabat de netejar, esbandeix la cadira completament amb aigua neta. Si l'asseques amb un drap net o a l'aire, evitaràs que quedin molestes marques d'aigua. Així, les teves cadires de plàstic brillaran com el primer dia.