Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Dona refrescant-se amb una ampolla daigua en un dia calorós, amb icones dadvertència de calor i pluja.

L'AEMET avisa del que passarà aquest estiu i encén les alarmes: més del que és normal

Des de juliol a setembre el temps estarà caracteritzat per la calor i l'ambient sec, cosa que no serà gens bona

L'AEMET ha publicat la seva previsió per al trimestre del juliol al setembre del 2024, i les notícies no són encoratjadores per als que esperaven un estiu fresc i plujós. Segons les dades proporcionades, hi ha una probabilitat del 70% que aquest estiu sigui més càlid del que és habitual a la major part del territori espanyol.

Pel que fa a les precipitacions, l'AEMET indica que hi ha un 50% de probabilitat que l'estiu sigui més sec del que és habitual. La probabilitat que sigui més plujós del que és comú és només del 20%, cosa que suggereix que les pluges seran escasses a gran part del país. A les Canàries, però, no s'observa una tendència clara pel que fa a les precipitacions.

Aquest pronòstic posa en alerta diversos sectors, especialment l'agricultura i la gestió de recursos hídrics, que s'hauran de preparar per fer front a un estiu amb altes temperatures i possibles restriccions d'aigua. Les autoritats recomanen a la població prendre mesures preventives per mitigar els efectes de la calor i el possible dèficit hídric.

Imatge de fons de diverses persones passejant el 10 d'agost del 2023, a València, amb una dona cobrint-se del sol amb un ventall, i una altra imatge d'un termòmetre al carrer que indica una temperatura de 40 graus
Les temperatures seran altes i les pluges no seran abundants | Europa Press

En resum, l'estiu del 2024 es perfila com un dels més càlids i secs dels darrers anys, segons l'AEMET. La població i els sectors afectats han d'estar atents a les actualitzacions meteorològiques i preparar-se per a uns mesos desafiadors.

L'AEMET avisa: més calor des d'aquesta setmana

Des de l'AEMET també han volgut advertir què ens espera aquesta setmana. Un temps que serà força diferent del que hem tingut en les darreres jornades.

L'estiu s'acosta una mica més, encara que no a totes les zones de la mateixa manera. L'AEMET ha anunciat que a partir de dimarts, el sol brillarà a la major part del territori espanyol i les temperatures experimentaran un notable ascens.

Aquest canvi en les condicions meteorològiques marca l´inici d´una setmana que promet ser càlida i assolellada, ideal per a activitats al´aire lliure i gaudir del bon temps.

Després d'un inici de setmana amb alguns núvols i temperatures moderades, dimarts comportarà cels clars i un augment progressiu de les temperatures. Aquest patró es mantindrà durant els propers dies, oferint un respir als que han estat esperant l'arribada del bon temps.

Tres nois caminen per un passeig amb poca roba, i al cercle, una dona refrescant-se en una font
S'espera un estiu calorós i sense pluges | Europa Press

L'AEMET ha publicat una anàlisi detallada al seu bloc oficial. Ha emès la previsió per a la setmana de l'1 al 7 de juliol, anticipant una tendència general cap a l'estabilització del temps a la major part del país.

Les temperatures experimentaran un augment significatiu al llarg de la setmana. Al sud-oest peninsular, els termòmetres podrien superar els 35 graus, marcant l'inici d'un període de calor intensa. Als litorals del sud-est i Llevant, les nits tropicals seran una constant, amb temperatures que no baixaran dels 20 graus.