Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons de diverses persones passejant el 10 d'agost del 2023, a València, amb una dona cobrint-se del sol amb un ventall, i una altra imatge d'un termòmetre al carrer que indica una temperatura de 40 graus

L'AEMET avisa: les 4 zones d'Espanya en alerta per calor, fins a 40 graus

L'AEMET confirma que hi haurà temperatures extremes aquest dijous, encara que en unes hores es desplomaran

L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) alerta de les altes temperatures que suportaran alguns punts del país durant les pròximes hores. Fins al punt que es mantenen actius avisos taronges i grocs a quatre comunitats espanyoles. Les previsions apunten que es registraran fins a 40 °C durant aquest dijous.

Caldrà prestar més atenció sobretot a Andalusia. Províncies com Còrdova i Jaén romanen en risc important (avís taronja), mentre que en groc hi ha Sevilla i Granada.

L'AEMET també eleva el nivell d'incidència fins al groc en tres regions més per calor. És el cas d'Aragó, la Comunitat de Madrid i Navarra, on s'esperen que els termòmetres rondin els 36 °C. Suposa, sens dubte, una bestreta de l'estiu, encara que no s'allargarà gaire en el temps.

A Barcelona, per exemple, les màximes se situaran als 28 °C dijous, davant els 23 °C de Bilbao o la Corunya. A València s'aproximaran als 30 °C, mentre que a Cadis anotaran 27 °C.

Mapa d'alertes a Espanya el dijous 6 de juny
Mapa amb avisos de l'AEMET per aquest dijous 6 de juny | AEMET

També cal fer esment a l'alerta groga per tempestes a Segòvia.

A partir de divendres les temperatures patiran un cert descens, i ja no farà tanta calor. L'entrada d'una DANA per l'atlàntic es deixarà notar en zones de l'oest i sud peninsular. Sobretot amb precipitacions a Galícia, Cantàbric, Castella i Lleó i nord d'Extremadura.

No es descarta que els xàfecs també apareguin a Navarra, La Rioja, Aragó, Andalusia occidental i zona centre. Això contribuirà que les temperatures se suavitzin, sobretot al terç nord i al sud.

Tot i això, a la resta de comunitats continuarà la calor, assolint-se els 34 °C a l'altiplà nord i sud de Galícia. A capitals del sud com Sevilla o Còrdova es registraran 38 °C i 40 °C, davant dels 35 °C de Madrid o Guadalajara.

Entre dijous i divendres, l'AEMET també adverteix de presència de “pols en suspensió”, procedent d'Àfrica. Deixarà calima sobretot en àrees del sud, i es donaran les condicions precises perquè també hi hagi pluja de fang.

L'AEMET avança una caiguda de fins a 10 graus: menys calor el cap de setmana

L'AEMET avisa que les temperatures patiran un repunt durant dijous, encara que de cara al cap de setmana es desplomaran. Descendiran entre 8 i 10 graus, per la qual cosa es preveu un ambient més primaveral.

A això se li sumaran les pluges de dissabte, que podran assolir qualsevol punt del territori espanyol, excepte el Mediterrani i les Balears. Diumenge, les precipitacions més intenses tindran lloc al Cantàbric oriental, nord de Catalunya, est de Castella i Lleó i nord de Navarra.