Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Muntatge de fotos de tres persones entrant a la platja i, al costat, un cotxe circulant amb pluja; davant dos emojis de sol i pluja amb interrogants

L'AEMET avisa d'un gir radical a la previsió d'aquest cap de setmana a Espanya

L'AEMET preveu que les pluges arribin aquest mateix cap de setmana a algunes regions del nord del nostre país

L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha emès un avís important sobre un canvi radical en les condicions meteorològiques a Espanya aquest cap de setmana. I és que, després d'un període de relativa calma, un nou front atlàntic portarà pluges intenses a diverses regions del país

Aquest fenomen, conegut com a “carrusel de fronts”, afectarà especialment el nord i nord-est de la península. Tot i això, en altres zones també experimentaran canvis significatius en el clima.

Muntatge amb foto al fons de pluges i un paraigua, foto petita de la platja amb molt de vent, foto del mapa amb la bandera de Catalunya i emoji d'alerta
Arriben nous xàfecs a Espanya | Europa Press, Getty Images, catalunyadiari.com

L'AEMET alerta d'un canvi radical

El front atlàntic començarà a aparèixer el pròxim dissabte, 15 de juny. Un canvi de temps que comportarà precipitacions que s'estendran des de Galícia fins al Cantàbric oriental i l'alt Ebre. Les pluges seran particularment intenses en aquestes àrees, on hi pot haver tempestes localitzades.

Segons l'AEMET, s'espera que les precipitacions es desplacin cap a l'est, afectant també els Pirineus i algunes zones de l'est d'Espanya durant el diumenge 16 de juny.

Galícia

L'AEMET preveu que Galícia serà una de les primeres regions que patirà l'impacte del front atlàntic. Es preveuen pluges fortes i persistents a partir de dissabte, especialment a les províncies de la Corunya i Lugo.

Astúries i Cantàbria

El front avançarà cap a Astúries i Cantàbria, on també s'esperen pluges significatives durant tot el cap de setmana. Les zones muntanyenques podrien experimentar acumulacions d'aigua importants, per la qual cosa es recomana precaució.

País Basc i Navarra

El País Basc i Navarra veuran un augment de la nuvolositat i l'arribada de precipitacions, que seran més intenses a la jornada de diumenge. Les temperatures baixaran lleugerament a causa de la cobertura ennuvolada i les pluges.

Aragó i Catalunya

Diumenge, el front arribarà al Pirineu aragonès i català, provocant pluges i possibles tempestes. Les precipitacions també es podrien estendre a altres àrees d'Aragó i a la regió de Catalunya, incloent-hi les zones costaneres.

Comunitat Valenciana i Múrcia

Encara que en menor mesura, el País Valencià i la Regió de Múrcia podrien experimentar alguns xàfecs febles durant el diumenge. Les temperatures continuaran sent agradables, però amb més nuvolositat.

Muntatge de fotos d'un home subjectant un paraigua i al costat un cotxe blau circulant sota la pluja
Plourà a algunes zones d'Espanya aquest cap de setmana | Getty Images Signature de ridvan_celik, Welcomia, catalunyadiari.com

La temperatura variarà a diverses zones d'Espanya

Les temperatures augmentaran a tot el país, excepte a Galícia, Astúries i Cantàbria, on disminuiran. Per la seva banda, a les Canàries ia Extremadura es mantindran estables.

L'increment serà notable a l'interior de l'est peninsular, superant els 30 °C en gran part del sud-oest, el País Valencià i la vall de l'Ebre. Es preveuen temperatures altes a Còrdova (36 °C), Sevilla (35 °C) i Granada i Saragossa (34 °C).

Mentre que a Lugo i Santander (20 °C), Oviedo (18 °C) ia la Corunya (19 °C) es registraran valors més frescos.