Medicamentos

L'AEMPS adverteix sobre irregularitats en un lot d'Enalapril que ha de ser retirat

El lot afectat és L'M-1, amb data de caducitat del 31 de juliol de 2020 i de 20 mil·ligrams

L'AEMPS (Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris), organisme dependent del Ministeri de Sanitat, ha advertit sobre una anomalia en la fabricació d'un medicament destinat a tractar la hipertensió i algunes malalties cardíaques. Es tracta de l'Enalapril  de 20 mil·ligrams, fabricat pels laboratoris Mabo i que es ven en caixes de 28 comprimits.

El defecte

L'anomalia es resumeix en un error en les especificacions del contingut i de les seves impureses. El lot afectat és el M-1, amb data de caducitat del 31 de juliol del 2020.  Així, l'AEMPS ha sol·licitat, mitjançant el sistema d'alerta, la «retirada del mercat de totes les unitats distribuïdes del lot M-1 i devolució al laboratori pels llits habituals».  S'ha informat les autoritats autonòmiques competents per a dur a terme la retirada del lot afectat amb tan aviat com es pugui.

Enalapril 20 mg.

Imatge de la caixa del medicament afectat | Enalapril de Mabo - Archivo

 

L'AEMPS alerta sobre un medicament que ja ha provocat set morts a Espanya

A més, l'Agència Espanyola de Medicament i Productes Sanitaris (AEMPS) ha llençat una alerta sobre el metotrexat, per la mort de set pacients. L'organisme dependent del ministeri de Sanitat ha elaborat una nota informativa per explicar que s'han adoptat noves mesures en el medicament, després que es detectessin 55 reaccions adverses en els últims anys i fins i tot la mort de 7 pacients per la seva administració errònia.

El metotrexat és un medicament que evita la proliferació de cèl·lules i que s'utilitza contra la psoriasi i l'artritis, així com per algun tipus de càncer, com el de mama, d'úter, de pulmó o la leucèmia. En el comunicat, l'AEMPS explica que s'han donat centenars de casos en què aquest medicament ha estat administrat diàriament i no setmanalment, tal com indica la dosi recomanada, fet que ha provocat conseqüències greus en els pacients.

També et pot interessar...