L'Aeroport del Prat es renova: la novetat que el pot canviar radicalment

Entre els projectes estudiats també es planteja la possibilitat de crear una quarta pista a l’aeroport

Aena ha tornat a posar damunt la taula l’ampliació de la tercera pista de l’aeroport del Prat, segons informa ‘La Vanguardia’. Tot i que encara no hi ha una decisió ferma, sembla que la companyia estaria tornant a pensar en una ampliació de la zona, a més de la incorporació d’una quarta pista.

Fa mesos que l'empresa està intentant aprovar aquesta ampliació. El seu president, Maurici Lucena, ha mantingut diverses reunions perquè s’acabin d’acceptar les obres, però sembla que per ara només quedaria en una proposta. En aquestes trobades també han estat presents representants dels ajuntaments d’El Prat, Sant Boi, Gavà, Viladecans i Barcelona.

Una ampliació de 500 metres

El tema principal d’aquestes reunions ha estat l’ampliació de la tercera pista a l’aeroport del Prat, però altres idees s’han plantejat. És el cas de la construcció d’una quarta pista, opció que ja s’ha descartat, i la de potenciar l’aeroport de Girona.

Una altra possible solució que s’ha plantejat és la de canviar de la configuració de l’ús de la primera i la tercera pista, fet que podria augmentar considerablement la capacitat de l’aeroport. Tot i això, aquesta no seria una opció viable perquè les ciutats del voltant de l’aeroport es veurien afectades amb l’augment del soroll, les molèsties i la contaminació.

Així, sembla que l’opció més viable seria l’ampliació de la pista, que consistiria a allargar uns 500 metres la plataforma cap al nord. A més, segons apunten les fonts de les reunions, la renovació no suposaria un alt cost econòmic.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari