Pla general d'una taulell de facturació d'equipatge de l'Aeroport del Prat amb pocs passatgers

Aena retarda tres anys les ampliacions de l'aeroport del Prat per la pandèmia

El president i conseller delegat de la companyia es mostra «caut» quant a previsions, però creu que el segon semestre de 2021 pot ser «substancialment millor»

El president i conseller delegat d'Aena, Maurici Lucena, ha avançat aquest dimecres que es retarden dos o tres anys, «més aviat tres», les ampliacions dels aeroports Adolfo Suárez Madrid-Barajas i Barcelona-El Prat respecte a la previsió inicial. 

Lucena ha explicat durant la roda de premsa per a presentar els resultats de l'any 2020 que aquest retard respon a l'impacte de la pandèmia de la Covid-19 en el trànsit de passatgers.

Els sectors del turisme i la mobilitat trigaran a recuperar-se

«Quan tothom estigui vacunat i fins i tot quan el nivell de contagis en el món sigui mínim, els sectors turístic i de mobilitat trigaran un temps a tornar al paradigma prepandèmia, i això és el que recull el desplaçament en el calendari d'aquests tres anys en les ampliacions a Madrid i Barcelona», ha explicat.

Lucena ha detallat que els projectes es desplaçarien a la part final del DORA 2, que comprendrà els anys 2022-2026, la qual cosa explica també que la reducció de la inversió sigui «significativa» en comparació amb la que es va anunciar fa mesos, passant de 900 milions anuals a 450 milions.

I és que, sobre el document de regulació aeroportuària DORA2, per al qual la companyia ha d'aprovar una proposta en el si del consell d'administració de la segona setmana de març per a portar al Consell de Ministres al setembre, Lucena ha confirmat que les perspectives en relació amb la inversió s'han rebaixat «significativament» respecte als anuncis previs a la pandèmia.

Creu que hi haurà una caiguda important de contagis a l'estiu

«L'estratègia quant a infraestructures d'Aena a Espanya no canvia, simplement es retarda», ha recalcat el president i conseller delegat de la companyia.
A curt termini, Lucena s'ha volgut mostrar «molt caut», ja que en els últims mesos tots els agents del sector turístic s'han quedat «curts» en la previsió del mal de la pandèmia.

No obstant això, creu que l'augment del número d'immunitzats i la vacunació produirà una caiguda important de contagis en l'estiu, amb el que els dos últims trimestres de l'any poden ser substancialment millors que el primer semestre.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.