Les aerolínies s'oposen a la quarantena imposada a Espanya perquè farà els viatges «impracticables»

Segons les seves dades, un 70% dels passatgers no volaran si s'han d'autoaïllar durant 14 dies

Avió de la companyia LATAM
Els passatgers que arribin a Espanya a partir de divendres hauran de passar una quarantena de 14 dies. | Catalunya Diari

L'Associació Internacional de Transport Aeri (IATA) s'oposa a la quarantena imposada a Espanya i avisa que empitjorarà la recuperació del sector perquè els viatges seran «impracticables». El lobby aeri ha criticat aquest dimecres que l'estat espanyol i el Regne Unit hagin establert aquestes restriccions.

La IATA assegura que els viatges no es poden reactivar amb aquestes condicions perquè, segons les seves dades, un 70% dels passatgers no volaran si s'han d'autoaïllar durant 14 dies. Per això, proposen com a alternativa una sèrie de mesures de seguretat als aeroports i avions com, per exemple, prohibir el vol als passatgers que presentin símptomes després d'un control de temperatura o exigir una declaració sanitària per viatjar.

Així mateix, també plantegen la creació de passaports d'immunitat o fer proves gairebé instantànies de la Covid-19. La Comissió Europea (CE) no dona suport a cap d'aquestes dues propostes perquè no veu «evidències científiques» suficients de la seva efectivitat ara mateix. Per contra, en les seves recomanacions per reactivar la mobilitat a la Unió Europea, l'executiu europeu sí que aposta per l'establiment de mesures de seguretat com l'ús obligatori de mascaretes per garantir vols segurs.

Inutilitzar el seient del mig

La CE no s'ha posicionat a favor de deixar el seient del mig buit i considera que pot ser segur viatjar amb l'avió ple si s'apliquen altres mesures de protecció. Des del lobby de les aerolínies havien alertat que imposar el distanciament social als avions encariria les seves operacions i implicaria un augment d'entorn el 50% en el preu dels bitllets.

La IATA assegura que girar el seient del mig tampoc és viable perquè es posaria en risc al passatger en el sentit oposat. Les aerolínies tampoc veuen clar instal·lar pantalles protectores entre els seients, ja que assenyalen que seria perillós en cas d'una evacuació d'emergència.


Comentaris

envia el comentari