ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma més de 40.000 nous casos de Covid-19 i 492 morts per la malaltia

Insòlit consell de Salut a Barcelona per evitar els contagis de Covid més íntims

L'Agència explica quina és la millor manera de gaudir sense perill

Una parella agafant-se les mans pel carrer
L'Agència de Salut Pública de Barcelona recomana practicar sexe a l'aire lliure | Pixabay

Des de l’inici de la pandèmia del coronavirus s’ha aconsellat mantenir la distància entre les persones i, per descomptat, res d’abraçades ni petons. Ara, però, l’Agència de Salut Pública de Barcelona ha donat els millors consells per practicar sexe de manera segura mentre seguim vivint en aquesta situació.

En primer lloc, l'Agència aconsella practicar l’acte sexual fora de casa i en un espai gran i ben ventilat. També aconsellen no practicar sexe amb algú amb qui no es conviu, és a dir, només practicar-ho amb la nostra parella habitual.

Altres activitats recomanades per substituir el sexe

Així, i tot i que els científics no han confirmat si la Covid-19 es pot transmetre de manera vaginal o anal, els sanitaris sí recorden que podria contagiar-se amb l’intercanvi de saliva o les respiracions properes. D’aquesta manera, l’Agència de Salut Pública de Barcelona recomana substituir l’acte sexual per algunes opcions individuals però també satisfactòries: masturbació, ús de joguines sexuals o fins i tot ‘sexting’ o ‘cibersexe’ en línia.

Les indicacions, en general, continuen sent les mateixes que per la resta de persones. Després de l’acte sexual sempre s’hauran de netejar les mans amb aigua i sabó durant almenys 20 segons. Així, també recorden que les joguines sexuals haurien de rentar-se després de cada ús.

Les persones més sensibles contra el coronavirus

L’Agència de Salut Pública també s’encarrega de tornar a recordar qui són els més vulnerables també en aquesta situació: «Els majors de 65 anys, o els que tenen problemes de salut com malalties cardiovasculars, problemes respiratoris crònics o immunodepressió» hauran de tenir especial cura a l’hora de practicar sexe, ja que continuen sent els més dèbils contra el coronavirus.

D’aquesta manera, el resum és senzill: practicar sexe amb la nostra parella habitual, preferiblement a l’aire lliure o en grans habitacions que es puguin ventilar amb facilitat. També recomanen practicar altres activitats igual de «satisfactòries», com la masturbació o l’ús de joguines sexuals. Així, els majors de 65 anys i aquells que presentin alguna malaltia respiratòria continuen sent els més afectats en aquesta pandèmia del coronavirus.


Comentaris

envia el comentari