Josep Maria Bartomeu no dimitirà tot i les més de 20.000 firmes de la moció de censura

El club disposa de 10 dies per validar les 20.684 firmes presentades ahir a la tarda

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, amb una mascareta del club a la inauguració institucional de Casa Seat
Cal esperar 10 dies perquè el Barça validi les firmes presentades | Europa Press

Els promotors del vot de censura contra l'actual junta directiva del FC Barcelona, liderada per Josep Maria Bartomeu, aconseguien ahir a la tarda el seu objectiu i feia entrega al club de 20.684 firmes, necessitaven 16.521 firmes per poder tirar-ho endavant.

El pròxim pas és esperar que les firmes siguin validades, i superin aquestes 16.521, per poder convocar als socis del club blaugrana a les urnes el pròxim mes d'octubre. Amb aquest referèndum hauran de decidir si la directiva de Bartomeu es manté al càrrec del Barça, fins a acabar el mandat el 30 de juny del 2021, o si pel contrari, ha de cessar la seva activitat abans. Segons avança 'Catalunya Ràdio', el president del Barça ho té molt clar i, com ja ha declarat anteriorment, no pensa dimitir.

Després d'una mala temporada del Barça i del 'cas Messi', la decisió de Josep Maria Bartomeu va ser la de no dimitir i convocar eleccions el març del 2021, ja que en declaracions a 'Barça TV' va manifestar que «seria una irresponsabilitat marxar d'aquesta manera. Creiem que amb la nostra mesura tindrem una transició més tranquil·la. El més fàcil hauria estat dimitir ara, però hem de prendre decisions». Una decisió que es repetiria novament encara que els promotors hagin aconseguit tirar endavant la censura.

La tercera moció de censura de la història del Barça

20.687 suposa la xifra més alta de firmes recollides en la història del club per promoure una moció de censura. Al llarg dels anys s'han dut a terme tres mocions de censura: el 1998 contra Josep Lluís Núñez i el 2008 contra Joan Laporta. En tots dos casos la moció va fracassar.

En cas de prosperar el vot de censura, una Junta Gestora es faria càrrec del club, de manera provisional, i en un termini de 40 dies a tres mesos s'haurien de convocar unes eleccions presidencials. Així doncs, es podrien celebrar al mes de gener tot just dos mesos abans de la data que va anunciar la junta directiva de Bartomeu per a les pròximes eleccions, segons recull 'MundoDeportivo'.


Comentaris

envia el comentari