Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El logo de CaixaBank amb una persona passant per darrere de dia

Els consells de CaixaBank i Bankia aproven la seva fusió

Els consells d'administració de les dues entitats havien de prendre avui una decisió definitiva

El logo de CaixaBank amb una persona passant per darrere de dia
Els consells de CaixaBank i Bankia aproven la seva fusió | Europa Press

Els consells d'administració de CaixaBank i Bankia han finalitzat la reunió d'aquest dijous amb el vistiplau a l'Acord Comú de Fusió, que donarà com a resultat a l'entitat més gran d'Espanya, segons han confirmat fonts financeres a Europa Press.

La celebració de la reunió dels respectius consells d'administració per fi ha arribat aquest dijous, després que els treballs de la fase d'intercanvi d'informació, en la qual es van analitzar a fons els números de cada entitat, es prolonguessin per certes divergències, entre altres factors, per l'equació de bescanvi.

Si ja de per si mateix l'equació de bescanvi és un assumpte espinós d'acordar en una operació d'aquestes característiques, en aquesta ocasió tenia un interès addicional, ja que Criteria no havia de baixar del llindar del 30% en l'accionariat del grup resultant perquè la Fundació 'La Caixa' no perdés avantatges fiscals, un requisit que a més està inclòs en un protocol intern i la ruptura del qual implicaria l'assumpció d'una sèrie de costos. A més, el FROB sol·licitava, almenys, una prima del 20% sobre la cotització de Bankia.

El nou consell d'administració, a debat

També ha estat de debat la composició del nou consell d'administració. L'Estat, a través del FROB tindrà amb tota probabilitat presencia en el consell d'administració de l'entitat resultant de la integració de Bankia en CaixaBank, que es preveu que estigui format per un total de 15 membres.

Tot això va impedir que els òrgans d'administració es reunissin diumenge passat, com es va remenar inicialment, per la qual cosa totes dues entitats van veure convenient posposar fins ara la convocatòria, una vegada les converses van ser canalitzades i els detalls de l'operació estaven pràcticament tancats.

L'inici de les negociacions va arrencar de manera discreta abans d'estiu, després de ser autoritzat per tots dos consells, que per al seu assessorament van contractar bancs d'inversió (Morgan Stanley en el cas de CaixaBank i Rotschild en el de Bankia), consultores (Deloitte i EY, respectivament) i assessors legals (Uría Menéndez i Garrigues, respectivament).

Tret de sortida a una plantilla conjunta

La reunió d'avui dona el tret de sortida a una operació que crearà un grup amb actius per import de 650.000 milions d'euros, unes 6.600 sucursals (4.400 l'entitat d'origen català i més de 2.200 l'entitat nacionalitzada) i una plantilla conjunta superior als 51.000 empleats (gairebé 35.600 CaixaBank i uns 16.000 Bankia), la qual cosa propiciaria significatives sinergies.

A continuació, en una nova reunió dels consells d'administració es convocaran les juntes extraordinàries d'accionistes. Aquesta convocatòria ha de fer-se amb, almenys, un mes d'antelació, per la qual cosa en el millor dels casos els accionistes donarien el seu vistiplau a l'operació a la fi d'octubre.