Dues ciutats d'Espanya, confinades per segona vegada després de l'estat d'alarma

El govern autonòmic ha tornat a confinar dues localitats

Una dona confinada en un habitatge d'Alcalá d'Henares
Ja són diverses les localitats de Castella i Lleó confinades. | EFE

La situació epidemiològica a Castella i Lleó continua empitjorant. Davant l'augment de casos en dos localitats de la província de Valladolid, el seu govern autonòmic, la Junta de Castella i Lleó, ha pres la dràstica decisió de tornar a confinar. La comunitat ha registrat 4.653 casos en l'última setmana, el 62,6% més que l'anterior i ja és la vuitena comunitat per taxa d'incidència acumulada en catorze dies. D'aquí, les fortes restriccions aprovades pel govern regional:

La Junta de Castella i Lleó confina Pedrajas de San Esteban i Iscar

Els últims pobles afectats per les noves restriccions de mobilitat són Pedrajas de San Esteban i Iscar, segons informa Europa Press. Tot i que ja van ser les primeres localitats en ser confinades el passat 2 d'agost, al govern autonòmic no li ha tremolat el pols a l'hora de tornar a aplicar limitacions.

Entre els dos municipis tan sols sumen 10.000 habitants, de manera que preocupa enormement la gran rapidesa de propagació de virus en aquestes localitats. Segons les dades publicades al portal de la Junta, a la zona bàsica de salut d'Iscar, en els últims 14 dies, s'han declarat 119 positius.

La situació a la resta de Castella i Lleó

Pedrajas de San Esteban i Iscar són els dos municipis amb més augment de casos, però no són els únics que estan confinats. Des d'ahir es troben en la mateixa situació els municipis Pesquera de Duero, a Valladolid, i Sotillo de la Ribera, a Burgos. A més, les ciutats de Valladolid i Salamanca segueixen per tercera setmana amb més restriccions pel que fa a aforaments socials i culturals.

La Junta també manté l'atenció en altres punts repartits per la comunitat. Preocupen i, molt, les dades d'incidència acumulada en altres localitats:

  • Arenas de San Pedro a Ávila
  • Aranda de Duero i Miranda de Ebro a Burgos
  • Paredes de Nava a Palència
  • Peñaranda de Bracamonte a Salamanca

Comentaris

envia el comentari