Nova polèmica amb el FC Barcelona com a principal involucrat. Qui en va ser l'entrenador fins ara fa unes setmanes, Quique Setién, ha anunciat que durà el club als tribunals. Segons ha explicat en un comunicat que signa juntament amb el seu antic cos tècnic —amb els seus col·laboradors Eder Sarabia, Jon Pascua i Fran Soto—, el club ha guardat silenci des del 17 d'agost, quan va anunciar públicament la destitució de tots ells i, segons explica, no va ser fins aquest dimecres, 16 de setembre, quan li van remetre la primera comunicació escrita sobre el seu acomiadament.
Setién ha explicat que no ha rebut cap import en concepte de la liquidació del seu acord contractual i que a la resta de components del cos tècnic se'ls va comunicar, enlloc d'un acomiadament, una reubicació dins del mateix club. Segons el comunicat, totes les comunicacions rebudes des del FC Barcelona «revelen la clara intenció de la directiva de no complir amb els seus contractes laborals de data 14/01/2020».
Moció de censura contra Josep Maria Bartomeu
En un altre ordre de coses, el grup impulsor del vot de censura contra Josep Maria Bartomeu, president del Barça, ha complert el seu primer objectiu. Aquest dijous, dia límit per presentar un mínim de 16.250 signatures perquè es convoqui el vot censor, el grup ha presentat ales oficines del club un total de 20.731 firmes, molt per sobre de les requerides pels estatuts del club.
Ara, s'obre un termini de deu dies perquè el club validi les signatures que se li han fet arribar. Quan n'hagin validat 16.251, caldrà convocar tots els socis del FC Barcelona a les urnes per donar suport, o no, a la moció, que necessita un 66% dels suports perquè prosperi.
Serà la tercera moció de censura de la història del Barça després del fracàs de les dues anteriors: el 1998, Josep Lluís Núñez es va imposar a la votació impulsada pel grup opositor L'Elefant Blau; mentre que el 2008, Joan Laporta va poder seguir al càrrec tot i que els vots favorables a la moció van situar-se en el 60,6%.