Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d´una oficina d´Hisenda amb fons desenfocat i en primer pla una imatge d´una persona gran amb uns papers i fent càlculs amb una calculadora

L'Agència Tributària confirma l'última hora sobre la declaració de la Renda

Hisenda ha informat a la seva pàgina web sobre la situació de la Campanya 2023/24 i les pròximes previsions

La Campanya de la declaració de la Renda va donar el tret de sortida el 3 d'abril passat. Milions de contribuents ja han complert les seves obligacions fiscals, però molts altres encara han de retre comptes i regularitzar la seva situació amb Hisenda. Els ciutadans tenen com a data màxima el dia 1 de juliol per presentar els ingressos del darrer exercici.

Hisenda informa del total de declaracions ja presentades

En tot cas, l'Agència Tributària ha facilitat les primeres dades sobre la Campanya 2023/24 i la informació és reveladora. Més de 8 milions de persones ja han fet la Renda per internet, un 23,3% més que el mateix període de l'any passat. A més, fins ara s'han tornat un total de 3.135 milions d'euros, cosa que representa un increment del 19,8%.

Així mateix, més de 6,69 milions de declaracions han sol·licitat devolució, i també reflecteix un increment del 23,2% respecte a l'any anterior. Ja s'han abonat el 68,5% de les sol·licituds de devolució presentades, així com el 57,6% dels imports sol·licitats.

D'altra banda, s'ha observat un augment del 21,6% a les declaracions que han sortit a pagar, que corresponen a més d'1,15 milions de contribuents. Les persones afectades hauran d'efectuar el pagament quan acabi la campanya, i es pot optar per fraccionar el lliurament o ajornar-lo un màxim de 24 mesos.

Més gent ha fet la Renda des de l'aplicació de l'Agència Tributària

Pel que fa a la via de presentació, 495.000 declaracions s'han lliurat a través de l'aplicació mòbil de l'Agència Tributària, fet que suposa un creixement del 30,4%. D'aquell gairebé mig milió de Rendes, 378.000 s'han fet amb un sol clic, i les restants han fet algun canvi a la pàgina web.

Uns documents, una calculadora i unes monedes de fons, amb una noia subjectant bitllets d'euros, i al cercle el logotip d'Hisenda
Milers de contribuents ja han rebut les seves devolucions | Europa Press, DAPA Images, Kanchanachitkhamma

L'Agència Tributària té previst que unes 7 milions de declaracions surtin a pagar, per un total de 18.908 milions d'euros. A més a més, s'espera que es presentin un total de 23,28 milions de declaracions, un 1,2% més que l'any anterior. Això pot estar relacionat amb el canvi que afecta els autònoms, ja que tots els treballadors per compte propi han de fer el tràmit des d'aquest any.

Des del 7 de maig, els contribuents poden utilitzar el servei 'Le Llamamos', on l'Agència Tributària confecciona la Renda per telèfon. A partir del 3 de juny, podràs acudir a les oficines d'Hisenda de forma presencial.