Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La façana de l'Agència Tributària i el cercle, diversos bitllets

L'Agència Tributària llança un avís als autònoms espanyols: canvi amb la Renda

L'erari públic ha introduït una important modificació que afecta tots els treballadors per compte propi

La campanya de la declaració de la Renda comença aquest dimecres 3 d'abril, i milions de contribuents han de presentar els ingressos i rendir comptes davant d'Hisenda. Davant del dubte de saber si sortirà a pagar o tornar, els ciutadans fa setmanes que tenen a disposició tant un simulador com la consulta de l'esborrany. Totes dues eines poden mostrar un resultat estimat.

No obstant aquest any hi ha una important novetat que afecta els treballadors autònoms a Espanya, un dels sectors més afectats en l'àmbit laboral. Fins i tot la campanya anterior, els autònoms estaven obligats a fer la Renda si els seus ingressos superaven els 1.000 euros.

Tots els autònoms han de fer la Renda independentment dels seus ingressos

Tot i això, l'Agència Tributària ha introduït una modificació en el reglament de l'Impost de Renda per Persona Física (IRPF). A partir d'ara, també han de declarar "totes aquelles persones físiques que en qualsevol moment del període impositiu haguessin estat d'alta com a treballadors per compte propi". Això inclou el Règim Especial de Treballadors per Compte Propi o Autònoms, o en el Règim Especial de la Seguretat Social dels Treballadors del Mar.

En resum, aquest canvi vol dir que tot autònom que es donés d'alta el 2023 haurà de retre comptes davant del fisc i fer la Renda. Per tant, independentment de si la persona ha tingut ingressos o pèrdues, caldrà presentar la declaració, el límit de la qual finalitza l'1 de juliol.

Tots els treballadors per compte propi han de complir les obligacions tributàries, i no fer-ho pot implicar greus sancions per part de l'Agència Tributària

Calendari de la Renda 2023-24

3 d'abril: Inicia la campanya oficial 2023-24.

9 d'abril: Obertura de les sol·licituds per demanar cita i fer la declaració per telèfon.

7 de maig: S'obre el termini per presentar la renda per telèfon.

29 de maig: Comença el termini per sol·licitar cita per presentar la declaració a les oficines de l'Agència Tributària.

3 de juny: S'obre el termini per presentar la Renda a les oficines.

26 de juny: Data límit per presentar la declaració per Internet si el resultat surt a ingressar amb domiciliació en compte.

28 de juny: Data límit per sol·licitar cita i fer la declaració per telèfon o presencialment.

1 de juliol: Fi del termini per presentar la declaració de la Renda en totes les modalitats.