Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Dues persones a les portes d?una oficina del SEPE, amb un mà amb diversos bitllets

L'ajuda del SEPE de més de 10.000 euros a què podries tenir dret a l'abril

Les persones que compleixin uns mínims requisits podran accedir a un subsidi que pot suposar un gran suport econòmic

El Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) exerceix una tasca vital a Espanya. Milions de persones es beneficien de les ajudes i prestacions que ofereixen, i aquests ingressos permeten a moltes famílies respirar amb més alleugeriment en situacions difícils. El suport econòmic que ofereix aquest organisme sosté la vida de moltíssimes persones, que poden comptar amb un mínim d'estabilitat.

Quedar-se a l'atur pot arribar a convertir-se en un túnel on no veus gens ni mica de llum. La recerca de feina és una realitat que enfronten molts ciutadans, però aquestes persones poden comptar amb un suport fins que tinguin una nova feina. I el SEPE estableix una sèrie de requisits per accedir a la prestació per desocupació.

Uns dels principals requisits és haver cotitzat un mínim de 360 dies durant els darrers sis anys i trobar-se en situació legal de desocupació. No obstant això, per als que no arriben a aquest nivell de cotització, el SEPE ofereix l'alternativa del subsidi per desocupació.

Aquest ajut compta amb uns requisits més flexibles i amb unes condicions més accessibles. Entre ells es troba:

  • Estar aturat i en situació legal de desocupació.
  • Mantenir-se inscrit com a demandant d'ocupació durant tot el període de percepció del subsidi.
  • Tampoc no hauràs de tenir més de 360 dies cotitzats.
  • Així mateix, no es poden percebre rendes que superin el 75% del salari mínim interprofessional (1.134 € al mes).
  • Cal tenir menys de 52 anys. (En cas de tenir-ne més, cal sol·licitar el subsidi per a majors de 52 anys).
  • Hauràs d'haver cotitzat per atur un mínim 3 mesos, si tens responsabilitats familiars, o almenys 6 mesos si no en tens.

Com pots obtenir més de 10.000 euros?

La quantia del subsidi correspon al 80% de l'indicador públic de renda d'efectes múltiples (IPREM), que són 480 euros mensuals.

La durada del subsidi depèn dels mesos cotitzats i de la situació familiar del beneficiari. Per a aquells sense responsabilitats, es pot percebre durant 6 mesos si s'han cotitzat 6 mesos o més. En aquest cas es rebria un total de 2.880 euros.

Per als que sí que tenen responsabilitats, si s'ha cotitzat més de 6 mesos, el subsidi es pot estendre fins als 21 mesos, i els ingressos totals poden arribar als 10.080 euros.

El subsidi per desocupació és una eina que brinda un suport econòmic a les persones sense feina que no han cotitzat prou. Si compleixes els requisits marcats pel SEPE, pots gaudir d'una gran ajuda fins que trobis una nova feina.