Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Gonzalo Bernardos intervenint al programa de La Sexta Noche

Gonzalo Bernardos esclata contra una de les darreres mesures del Gobierno

L'economista mai no deixa indiferent ningú i ha donat la seva opinió sobre la situació del preu del lloguer

El Gobierno de Pedro Sánchez va impulsar fa unes quantes setmanes una mesura per contenir el preu dels lloguers. S'ha implementat un índex de referència que s'aplicarà, sobretot, a les zones més tensionades. L'accés a l'habitatge és un dels problemes més greus que arrossega la població i cal trobar solucions de manera urgent.

Tot i això, hi ha altres opinions que advoquen per prendre accions més contundents. El control de preus n'és una, i sol generar controvèrsia. Mentre que uns creuen que és la recepta ideal per resoldre aquesta situació, els altres pensen que l'oferta d'habitatge baixarà i que no se solucionarà res.

L'economista Gonzalo Bernardos ha parlat sobre el tema a la Sexta Xplica, i ha assegurat que els preus han crescut per l'augment de la població itinerant. "Hi ha moltíssims estudiants que estudiaran a les universitats de Barcelona, València o Madrid. Segon, hi ha força treballadors desplaçats i tercer, hi ha moltíssims estrangers que venen temporalment a viure la vida, a passar-ho bé o a treballar".

"Aconseguireu que la gent humil visquin en barraques"

"Tots aquests tres tipus compleixen el perfil per ser lloguers de temporada", ha dit. Gonzalo Bernardos s'ha referit a la Llei d'Arrendaments Urbans per declarar que "no és per mesos, sinó per la causalitat. Sempre que et desplaces a un lloc de manera temporal i no et censis en aquest habitatge, pot ser lloguer de temporada".

"Barcelona ja tenia el 30% dels lloguers en arrendament de temporada. I el 90% d'aquest percentatge eren estudiants, que abans buscaven residència al juny, i ara al gener. Aconseguireu que la gent humil visquin en barraques", ha sentenciat.

Per justificar la seva postura, Gonzalo Bernardos n'ha posat un exemple. "El propietari actualment té més de 10 ofertes i el que no vol és que l'inquilí es declari vulnerable. Escull el que més pot pagar".

"El que a mi em preocupa és l'immigrant, que és el que té els menys diners, i se'n queden exempts. "Vosaltres el que feu és que el 'pijo progre' pagui 500 euros menys, que se'ls podria pagar. El que defenseu és el 'pijo progre'”, ha argumentat.