Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Muntatge amb moneda de 2 euros i cercle vermell amb conjunt de monedes

La moneda de 2 euros més buscada: es poden pagar fins a 2.000 euros per ella

Un error d'encunyació del Banc Central de Lituània ha elevat el valor de 500 exemplars emesos el 2021

Per als col·leccionistes i seguidors de la numismàtica, cada moneda és única. A molta gent li pot sorprendre com una simple peça de metall pot amagar un veritable tresor. Molts exemplars guanyen valor amb el temps i es poden oferir a canvi enormes quantitats de diners.

Hi ha molts motius que poden atorgar a una moneda un preu que pot semblar irreal. Normalment, el seu valor rau en la seva emissió limitada, errors de fabricació, errors en el disseny o rareses.

La moneda de 2 euros que té un valor de 2.000

Hi ha moltes monedes de 2 euros que han guanyat valor amb el temps. Els exemplars fabricats el 2003 estan molt buscats i poden costar fins a 800 euros.

Un altre objecte preat i molt ben valorat és una moneda de 2 euros emesa pel Banc Central de Lituània el 2021. El motiu del seu llançament resideix en la commemoració de la Reserva Natural de la Biosfera de Žuvintas. És un espai protegit que inclou diverses regions del país bàltic i està format per tres llacs.

Inicialment, es van emetre 500.000 unitats d'aquesta moneda. No obstant això, al voltant de 500 presentaven un error en la seva encunyació. En lloc de mostrar la inscripció "Laisvé, Vienybé, Gerové" ("llibertat, unitat, benestar"), les monedes mostraven la frase "Dievs, sveti, latviju" ("Que Déu beeneixi Letònia").

Aquest defecte ha provocat un increment substancial del valor d'aquestes monedes, que pot assolir els 2.000 euros per unitat.

La moneda de 2 euros emesa a Lituània
La moneda de 2 euros emesa a Lituània | Blog Numismático

L'error va ser descobert un cop les monedes ja estaven en circulació. El Banc Central de Lituània va informar els compradors de la possibilitat de tornar les monedes defectuoses, en compliment de la garantia de compra. Tanmateix, ningú va optar per tornar-les, ja que molts pensaven que comptaven amb un objecte singular que pot donar molts diners.

Per a aquells que tenen aquestes monedes amb errors, vendre-les pot ser una oportunitat emocionant. Segons el portal Coleccionistas de monedas, és important brindar una descripció precisa de la moneda.

S'han d'incloure detalls com la data d'encunyació, el material i la puresa, i el seu estat de conservació. A més, unes fotografies d'alta qualitat, amb bona il·luminació i nitidesa, són fonamentals per atraure possibles compradors.

Una altra opció és acostar-se a un professional que comprovi la moneda i taxi el seu valor real. En tot cas, les monedes amb errors de fabricació no només són peces sol·licitades per als col·leccionistes, sinó també grans tresors.