Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons d´un caixer de BBVA i una altra imatge d´una dona amb cara de sorpresa

Així és el gran canvi que arriba als caixers de BBVA i CaixaBank: ho has de saber

Els 2 bancs han incorporat una gran novetat perquè els seus clients puguin retirar diners amb facilitat

Amb el pas dels anys i la imparable evolució tecnològica, els pagaments en efectiu han patit una reducció important. Cada vegada més persones fan compres fent servir la targeta de crèdit o, fins i tot, opten per pagar amb el telèfon mòbil.

La comoditat i facilitat d'efectuar un pagament amb només acostar l'smartphone ha suposat un abans i un després. Aquesta eina ja està assentada entre els més joves i, a poc a poc, és adoptada per tot el món. Per això, BBVA i CaixaBank han introduït novetats i canvis importants als seus caixers automàtics.

El gran canvi als caixers de CaixaBank i BBVA

Amb el pes que ha adquirit el telèfon mòbil en tots els àmbits de la vida quotidiana, tots dos bancs ja permeten treure diners del caixer amb l'smartphone. Els clients poden vincular les targetes de crèdit als dispositius a través de les aplicacions de BBVA i CaixaBank. Un cop estigui tot configurat, només necessitem tenir activat el NFC.

D'aquesta manera, es poden retirar diners col·locant el dispositiu al lector corresponent. Aquesta eina ja està disponible a altres apps com la del TMB, que permet recarregar l'abonament passant la targeta per darrere del mòbil.

L'aplicació de BBVA i CaixaBank es pot descarregar a Android i iOs, però els clients amb iPhone hauran de connectar la targeta de crèdit a la wallet d'Apple Pay. La metodologia és molt senzilla, i només que cal acudir a un caixer que tingui 'contactless'. En passar el mòbil per lector, s'iniciarà la sessió en uns segons i la màquina funcionarà igual que si haguessis introduït la targeta.

És important tenir en compte que els clients tenen límits de retirada. Els usuaris en poden treure un màxim de 3.000 euros per operació, encara que Hisenda pot demanar explicacions a partir dels 1.000 euros.

Aquestes novetats faciliten les operacions i estalvien molt de temps. La tecnologia avança i l'ús de telèfon mòbil està provocant la renovació de molts elements convencionals per adaptar-se als nous temps. Tot fa indicar que, en una època no gaire llunyana, els diners en efectiu i les targetes de crèdit desapareixeran.

Si aquestes novetats de BBVA i CaixaBank funcionen, el més probable és que la resta de bancs també les incorporin. La competència és màxima i cap banc vol quedar-se enrere. La comoditat dels clients és fonamental.