Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Muntatge amb una imatge de fons d'una persona amb bitllets de 50 i 100 euros a la mà i una altra imatge amb el logotip d'Hisenda

L'Agència Tributària recorda la deducció familiar que podries afegir a la Renda

Abans de presentar la Declaració de la Renda, s'han de tenir en compte totes les deduccions que es poden aplicar

A l'hora de fer la Declaració de la Renda és normal que apareguin diferents dubtes. En el cas que estiguis a punt de presentar la teva, però no tinguis clars alguns conceptes, sempre és millor conèixer-ho tot al detall, per evitar possibles errors.

Si heu d'afegir les deduccions per família nombrosa, podeu fer-ho sol·licitant cita telefònica i de forma presencial perquè us ajudin els professionals de l'Agència Tributària. Tanmateix, també ho pots fer de manera fàcil i nosaltres t'expliquem com es fa.

Què és la deducció per família nombrosa a la Renda?

Com indica l'Agència Tributària, es tracta d'una deducció de la quota diferencial que es pot aplicar des de la declaració del 2015. A més, hi ha un increment per cada fill "que excedeixi l'exigit perquè la família nombrosa sigui de categoria general o especial", des de la declaració del 2018.

A més a més, cal destacar que la deducció s'aplica tant si la quota diferencial és positiva, i la declaració surt a pagar, com si és negativa i, per contra, surt a tornar. També si és neutra.

La forma d'acreditar que ets família nombrosa

Les famílies nombroses poden acreditar que ho són mitjançant el títol oficial, així com altres documents. Pel que fa a la deducció, se'n poden beneficiar els ascendents que formin part de la família, però també d'altres.

És el cas d'un germà orfe de pare i mare que formi part d'una família nombrosa. Ara bé, cal que compleixi algun dels requisits (estar donat d'alta a la Seguretat Social, percebre pensions de la Seguretat Social, etc.).

Muntatge amb una persona amb papers i una calculadora i el logotip de l'Agència Tributària
Afegir deduccions a la Declaració de la Renda és un procés fàcil | Getty Images, Agencia Tributaria

Així pots afegir les deduccions per família nombrosa a la Renda

Per afegir la deducció per família nombrosa a la declaració, el primer que cal fer és accedir a l'esborrany. Després de sol·licitar-ho i comprovar que les dades són correctes, cal començar a afegir o treure el que calgui. Un cop comprovada la veracitat de les dades, prem "Acceptar" per afegir les dades fiscals.

Al resum de declaracions trobaràs l'apartat "Quota diferencial", on hauràs d'accedir a "Deducció per família nombrosa". Fes clic a "Import de la deducció" i completa les dades. Si has rebut l'abonament anticipat, n'has d'informar a l'apartat que correspongui.

D'altra banda, també és clau conèixer si has de completar les dades relatives a pensionistes i aturats o les cotitzacions a la Seguretat Social o Mutualitat. Per acabar, fes clic a "D'acord" i comprova la deducció aplicada, que estarà reflectida a la casella corresponent. En aquest cas, la de “Deduccions per família nombrosa”.