Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Un cotxe circula per una carretera mullada sota la pluja, amb Roberto Brasero a l'esquerra, i al cercle, cotxes sobre la neu

Roberto Brasero avisa: Catalunya i altres comunitats on plourà i nevarà aquests dies

Roberto Brasero avisa de xàfecs a la major part del país durant el cap de setmana, tot i que no seran constants

Roberto Brasero avisa del temps que ens espera pel cap de setmana a Catalunya i a la resta d'Espanya. Les pluges i la neu dels pròxims dies tornaran l'ambient poc agradable a gran part del país. De fet, la inestabilitat meteorològica es començarà a notar a partir d'aquest mateix dijous.

A poc a poc arribaran més núvols, que cobriran el nord peninsular i s'estendran a altres zones. Les precipitacions afectaran sobretot Galícia, el Cantàbric i punts del nord, encara que seran més aviat febles.

Amb vista a la jornada de divendres, Roberto Brasero anuncia precipitacions a Catalunya, la Comunitat Valenciana i les Illes Balears durant el matí. Amb el pas de les hores aniran remetent i fins i tot s'obriran clars.

Tot i això, divendres una altra borrasca començarà a afectar el nord-oest, especialment Galícia. Deixarà pluges sobretot a les costes gallegues, el Cantàbric oriental, el Sistema Central i punts de l'Alt Ebre i de l'altiplà nord. A la segona meitat del dia, les precipitacions arribarien també al centre i sud de la Península.

Mapa del temps a Espanya el 25 d'abril
Previsió de l'AEMET per aquest dijous a la tarda | AEMET

L'home del temps d'Antena 3 també adverteix de nevades, sobretot a punts de muntanya. Al Cantàbric la cota quedarà fixada en els 1.200 metres, mentre que als Pirineus se situarà en els 1.500 metres.

Mapa del temps a Espanya el 26 d'abril
Previsió del temps per al divendres a la tarda | AEMET

Roberto Brasero porta males notícies per al cap de setmana

Roberto Brasero avança que la nova borrasca tindrà una gran influència sobre el temps del cap de setmana. Enviarà diversos fronts, que deixaran pluges a gran part del país tant dissabte com diumenge.

Dissabte, Roberto Brasero preveu xàfecs generalitzats a gairebé tot Espanya, encara que no s'allargaran durant tota la jornada. Per tant, no tindrem precipitacions permanents. Queda per conèixer la ubicació concreta de la borrasca, ja que d'això dependrà saber on es produiran les pluges més intenses.

Mapa del temps a Espanya el 27 d'abril
Previsió de l'AEMET per al dissabte a la tarda | AEMET

L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) també ho confirma en el seu pronòstic. Expliquen que "s'esperen precipitacions a la meitat nord peninsular, també probables a l'altiplà sud a la zona de Gibraltar". Sense que es descarti tampoc que afectin altres parts del país.

Ara bé, avisa que hi ha "incertesa", a l'espera de saber el "posicionament final de la baixa". No obstant això, els acumulats més grans de pluja es donaran a l'occident gallec i als Pirineus. En alguns casos, aquestes precipitacions aniran acompanyades de tempestes, com ara Navarra, est del País Basc, Catalunya i l'Aragó.

Mapa del temps a Espanya el 28 d'abril
Previsió del temps per aquest diumenge | AEMET

Assenyalen que aquestes pluges també es donaran en forma de neu a la Serralada Cantàbrica i als Pirineus. A la primera, els acumulats arribaran als 5 centímetres, amb previsió d'acumulats de fins a 10 centímetres als Pirineus.

Roberto Brasero anuncia un ambient més fresc

Roberto Brasero explica també que tindrem "un dissabte molt primaveral, de xàfecs a gairebé qualsevol punt de la Península". Això sí, també hi haurà estones amb clarianes.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDissabteDiumenge
MadridMàx. 16
Mín. 9
Màx. 19
Mín. 6
BarcelonaMàx. 19
Mín. 16
Màx. 18
Mín. 15
ValènciaMàx. 23
Mín. 12
Màx. 21
Mín. 15
SevillaMàx. 22
Mín. 13
Màx. 23
Mín. 10
SaragossaMàx. 23
Mín. 11
Màx. 23
Mín. 8
BilbaoMàx. 20
Mín. 5
Màx. 18
Mín. 3
PalmaMàx. 21
Mín. 13
Màx. 20
Mín. 13
La CorunyaMàx. 15
Mín. 9
Màx. 16
Mín. 8
BurgosMàx. 12
Mín. 3
Màx. 15
Mín. 1
Las Palmas de Gran CanariaMàx. 23
Mín. 17
Màx. 22
Mín. 16

Pel que fa a les temperatures, ens espera un ambient més fresc respecte al cap de setmana anterior. Hi haurà un descens tèrmic, i a això se li afegirà el vent, que provocarà més sensació de fred.