Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge de diversos cotxes aparcats i bitllets d'euro

Salten les alarmes entre els conductors: l'adhesiu que multen amb fins a 30.000 €

La Policia Local pot imposar fortes sancions als propietaris d'aquests vehicles per incompliment de la normativa

Arribar al teu vehicle i observar un adhesiu a la lluna davantera mai és bon senyal. Pot ser publicitat, però normalment tot el que apareix al parabrisa està relacionat amb alguna multa. És comú en cotxes que han aparcat a zona blava sense pagar, o que estan mal estacionats.

Ara, la imatge d'un adhesiu groc fosforescent ha cridat l'atenció. I als carrers de València ja s'hi ha pogut veure. La Policia Local és l'encarregada de col·locar l'adhesiu, encara que el procés es pot iniciar per la denúncia d'algun ciutadà anònim.

I és que, amb una simple trucada a la Policia Local, ja n'hi ha prou per obrir un expedient. Tot comença amb l'adhesiu que avisa el propietari del vehicle, però pot derivar en una multa que pot arribar als 30.000 euros.

Què indica aquest adhesiu de color groc fosforescent?

Els agents posaran aquest adhesiu als vehicles que mostrin evidències clares d'abandó. Estar aparcat al mateix lloc durant molt de temps, la brutícia, l'estat de les llunes o les condicions de les rodes poden revelar si un cotxe s'ha deixat de fer servir.

Segons la Llei 10/2000 de la Generalitat Valenciana, aquesta situació es pot considerar una infracció greu. Les multes per deixar un cotxe abandonat poden anar dels 601,01 euros als 30.050,6 euros, segons cada situació.

El adhesiu groc que avisa sobre un vehicle abandonat
El adhesiu groc que avisa sobre un vehicle abandonat | Jaume Lita

La Policia Local dona al propietari un termini de 30 dies per retirar el vehicle. Si no ho fa, el cotxe passarà a ser un residu sòlid, es mourà i s'imposarà la sanció corresponent.

D'altra banda, si aquest propietari decideix donar de baixa el vehicle, l'Ajuntament ofereix el servei de grues per retirar-lo i portar-lo al desguàs de forma gratuïta. Tot i això, aquest procés no elimina els deutes associats a l'automòbil.

A més, el mateix adhesiu indica que, en cas de no voler donar de baixa el vehicle, es pot cedir a l'Ajuntament, a un centre especialitzat o instal·lació de recepció. Si el propietari decideix optar per la primera opció, ha d'anar a dependències de la Policia Local per fer els tràmits corresponents.

Aquestes mesures volen acabar amb els vehicles abandonats i tenir cura dels carrers. Els ciutadans han de conèixer aquestes sancions per evitar futurs problemes.