Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons d'unes persones a una oficina d'Hisenda i una altra en primer pla d'un home amb ulleres mirant un mòbil sorprès

Hisenda ho confirma: el missatge que rebràs si ja has presentat la Renda

En plena Campanya de la Renda 2023-24 l'Agència Tributària avisa de l'SMS que us pot arribar si us han de tornar diners

El 3 d'abril passat començava la Campanya de la declaració de la Renda 2023-24. Un procés que durarà fins al pròxim 1 de juliol i en què els contribuents han de presentar la seva declaració de la Renda per posar al dia els seus comptes.

En aquest context, són molts els que han pres la decisió de presentar-la com més aviat millor, enviant l'esborrany per via telemàtica. Si n'ets un, des de l'Agència Tributària han llançat un recordatori sobre un SMS que et pot arribar aquests dies.

El missatge d'Hisenda que rebràs després de presentar la declaració de la Renda

Moltes persones ja han enviat l'esborrany de la declaració de la Renda. Si sou d'aquests, potser aquests darrers dies heu rebut un missatge de text per part de l'Agència Tributària.

Des d'Hisenda informen els contribuents de l'ingrés de la devolució, en el cas que sigui pertinent. Aquest SMS diu així:

"S'ha ordenat el pagament de la seva devolució de l'impost sobre la renda de les persones físiques de l'exercici de 2023. Si us plau, no respongui a aquest missatge. Es tracta d'un enviament automatitzat des d'una adreça de correu no atesa".

Tot i que, en el context en què vivim, puguis pensar que és una estafa, res més lluny de la realitat. Ve d'Hisenda i és un missatge real de caràcter informatiu.

La devolució està en marxa i dins de termini

Cal destacar que, mitjançant SMS o d'altres vies com l'email o el correu postal, des d'Hisenda avisen que el tràmit s'està fent.

D'aquesta manera, aquells a qui hagi sortit la declaració de la Renda a tornar (13,6 milions de contribuents segons dades oficials de l'AEAT) poden rebre aquest tipus de notificació. En aquest cas, la persona no necessita fer res, ja que només és un avís.

Així mateix, cal tenir en compte que l'abonament de l'import que correspongui no pot ser immediat. Des d'Hisenda tenen un termini de 6 mesos per dur a terme l'abonament del dit import per transferència bancària.