Els Mossos d'Esquadra controlant els carrers per a una més bona seguretat durant les compres de Nadal

Agents dels Mossos demanen incloure la bandera espanyola a l'uniforme policial

La proposta ja suma 114 mostres de suport i 35 adhesions

Agents dels Mossos d'Esquadra demanen que s'incorpori la bandera espanyola en els uniformes policials. Així ho ha sol·licitat, tal com publica 'Crónica Global', un mosso en una consulta pública realitzada al lloc web de participació de la Generalitat. La petició reclama «que en la nova uniformitat s'afegeixin dues banderes», i «no únicament la senyera», com mostra l'uniforme vigent.

El demandant al·lega que «és una forma d'apropar i despolititzar el cos». La proposta ja suma 114 mostres de suport i 35 adhesions. Paral·lelament, la publicació de la petició ha generat una allau de comentaris, tan en contra com a favor. «Deixar de ser una policia sediciosa propietat dels polítics catalans», reclama una abanderada de la proposta —que podria ser Inma Alcolea, la coneguda 'mosso constitucionalista' que va denunciar el director del cos davant el fiscal d'Odi.

Altres peticions

La proposta va ser realitzada 2 dies abans, el passat 11 de febrer, que acabés el procés participatiu per a aportar idees al projecte de decret de regulació de la imatge pública i corporativa de la policia catalana. La normativa regularà els uniformes, distintius i identificacions dels agents. En la mateixa línia, algunes peticions demanen permetre els tatuatges  o, fins i tot, que s'utilitzi més la boina característica del cos.

També et pot interessar...