Els Mossos d'Esquadra es podran jubilar als 59 o 60 anys després d'un acord amb Interior

Per fer-ho, hauran d'haver servit al cos 35 anys
Es registren tres agressions sexuals en cinc dies a Barcelona
Els Mossos d'Esquadra podran jubilar-se abans, gràcies a un acord amb els sindicats i Interior | Twitter (@mossos)

 

Els Mossos d'Esquadra es podran jubilar anticipadament als 59 o 60 anys a partir de 2021, després d'un acord al qual han arribat la majoria dels sindicats i el Departament d'Interior en una reunió celebrada aquest dimecres. Tant fonts sindicals com del departament d'Interior han dit que l'acord assolit que arriba després de dos anys de negociacions és «històric».

 

A la reunió s'ha arribat a altres acords com l'ampliació de les hores d'assumptes personals o un augment en la compensació de nocturnitat i festius, entre d'altres. Fonts de la conselleria que encapçala Miquel Buch han valorat que en un any i mig s'hagin aconseguit acords amb Mossos i Bombers. Han signat tots els sindicats menys USPAC, SEGCAT i CSIF.

 

El contigut de l'acord

El document de l'acord consta de vint punts. Pel que fa a la jubilació anticipada, que és el punt més destacat pels sindicats, s'acorda que els agents es podran jubilar als 60 anys o als 59 amb 35 anys de servei al cos. Entre els altres acords hi ha el reconeixement del dret dels funcionaris del cos a gaudir de 68 hores per assumptes personals per cada any complert de servei, o la part proporcional que correspongui quan el temps treballat sigui inferior a l'any o en els casos de reducció de jornada.

 

Hi figura la recuperació del complement per incapacitat temporal al 100%, l'aplicació dels acords presos a la mesa de Funció Pública sobre el Fons d'Acció Social, i la recuperació del compliment de productivitat. També s'incrementa la compensació de nits i festius. Es donarà compliment a un compromís antic per l'equiparació amb altres funcionaris de cossos especials del Departament d'Interior, es garantirà el nombre de 18.267 efectius al cos de Mossos d'Esquadra i s'incrementaran les compensacions de les hores extraordinàries.

 

També s'estableix que s'acabaran de cobrar les pagues extres dels anys 2013 i 2014 els anys 2021 i 2022 o l'abonament de les hores extraordinàries del dispositiu Àgora del novembre i desembre del 2018. Cobraran en concepte de vuit euros per cada dia en què treballin 12 hores o més diàries.

 

En representació del Departament d'Interior ha signat el secretari general, Brauli Duart, el director general de la policia, Pere Ferrer, i la subdirectora de Recursos Humans, Esperança Cartiel. Pel que fa als sindicats de Mossos d'Esquadra, han signat els representants de SAPSPCCATMESMESAMESEIMESICMECOPCAT AFITCME. Els que no han signat són USPACSEGCAT CSIF.

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari