Un sindicat policial considera que l'informe sobre els disturbis és un «atac» de les institucions catalanes

Jupol assegura que el document «no es correspon amb la realitat viscuda durant els disturbis»

Imatge de la Policia Nacional a l'aeroport
Un sindicat policial considera que l'informe sobre els disturbis és un «atac» de les institucions catalanes | CatalunyaDiari.cat

L'informe elaborat pel Síndic de Greuges ha provocat una nova polèmica entre la política catalana i la Policia Nacional. I és que el cos policial considera que el document no correspon a la realitat i que és «inacceptable i esbiaixat».

El sindicat Jupol considera que l'informe és un «atac» a les forces de seguretat

El Síndic de Greuges, institució que inclou la figura del 'Defensor del Poble', va publicar un informe on es desglossen les intervencions policials que van tenir lloc els dies posteriors a la sentència. Quim Torra va ser qui va instar a l'organisme a elaborar l'informe, que els agents consideren «un altre atac» de les institucions catalanes a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat.

El sindicat policial Jupol, que té majoria absoluta al Consell de la Policia Nacional, rebutja plenament l'informe. El portaveu del sindicat, Pablo Pérez, creu que «s'ha desenvolupat només tenint en compte les declaracions dels independentistes radicals».

Des del sindicat s'exposa que el document «no es correspon amb la realitat»

Segons Pérez, el fet que «la principal font d'informació correspon a entrevistes» als detinguts, provoca que l'informe estigui esbiaixat i les fonts no siguin vàlides. Assegura que el document «no es correspon amb la realitat viscuda durant els disturbis ocasionats pels radicals independentistes» i que les intervencions fetes en el marc de l''Operació Ícaro' es van fer amb un «compliment total i absolut de la legalitat» i «respectant els drets de tots els detinguts».

Des del sindicat consideren que l'informe, que recull la valoració sobre les intervencions de la Policia Nacional, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil, és un «nou intent d'atac per desacreditar» aquests cossos policials. A més, afegeixen que l'única «desproporcionalitat» és la que es va produir per part dels manifestants.

Els agents de la Policia Nacional van fer servir pilotes de goma durant els aldarulls per la sentència del procés
L'informe exposa com a desproporcionades les tècniques utilitzades per a la «dispersió, contenció i detenció» | Europa Press (David Zorrakino)

L'informe exposa com a desproporcionades les tècniques utilitzades per a la «dispersió, contenció i detenció», com els carrusels, l'ús de pilotes de goma, «cops de porra a discreció», «trepigs al cap» a detinguts i «agressions verbals» a comissaria. Tot i així, Jupol afirma que «només van fer servir els mitjans permesos per la llei per sufocar els greus disturbis, garantir la seguretat ciutadana i defendre's dels greus atacs que rebien per part dels independentistes catalans».

També et pot interessar....


Comentaris
ROBERT CALLEJA
LAS VERDADES OFENDEN

envia el comentari