Captura de pantalla de l'agressió als membres de VOX a Barcelona

Agredeixen els diputats de VOX Ignacio Garriga i Rocío de Meer a Barcelona

Un grup de persones ha llançat «pedres, ous, lleixiu i petards» a tots dos diputats i a l'equip que els acompanyava

Un grup de persones ha agredit aquest dimecres, 2 de setembre, a la tarda als diputats de Vox Ignacio Garriga i Rocío de Meer durant una visita pel barri del Raval de Barcelona. En un tuit i un vídeo publicats en el compte de Twitter de la Sotssecretaria de Joventut de Vox, recollit per Europa Press, el partit explica que el grup va tirar «pedres, ous, lleixiu i petards» a tots dos diputats i a l'equip que els acompanyava.

Segons s'aprecia en les imatges, han hagut d'entrar en un hotel per a evitar els cops, mentre els manifestants xisclaven «fora» i llançaven fum i llaunes contra la porta de l'edifici on es trobaven. En una anotació en el seu compte de Twitter, Ignacio Garriga ha assegurat que «més de 100 radicals» han tractat d'agredir-los i que els Mossos han trigat més de 20 minuts a arribar, segons ell.

«Aquest tipus d'atacs només reforcen la nostra convicció de lluitar per la prosperitat dels nostres barris. La violència no ens va frenar enfront del separatisme ni el farà ara. Continuarem denunciant com l'esquerra ha convertit els nostres barris en femers multiculturals», ha afegit en un altre tuit.

En un altre tuit, Rocío de Meer ha afirmat textualment que hi ha campanyes de fustigació i demonització dia a dia contra Vox.

Garriga, cap de llista a Catalunya

Tal com va anunciar el partit el passat 10 d'agost, Garriga serà el cap de llista de la formació a les pròximes eleccions catalanes. Ho ha confirmat ell mateix en una entrevista amb 'La Razón' en què ha criticat que els partits «anomenats constitucionalistes» han abandonat els votants contraris a la independència de Catalunya.

«Hi haurà un partit que faci front al separatisme, trenqui amb les polítiques de seguidisme que han fet històricament populars i PSOE. PP i C's s'han convertit en còmplices del separatisme», ha dit. Vox va celebrar a principis de març el seu congrés estatal i s'esperava que el president del partit, Santiago Abascal, hi anunciaria públicament la candidatura de Garriga, però finalment no ho va fer.