Alumnes en una classe d'un institut de Lleida

Illa insisteix als consellers de Salut de la «importància» que el curs escolar comenci de forma presencial

El ministre de Sanitat ha informat que 12 autonomies ja han demanat rastrejadors de l'exèrcit espanyol

Salvador Illa ha insistit aquest dimecres davant dels consellers de Salut de les comunitats autònomes en la «importància» que el curs escolar comenci de forma presencial. En el marc del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, el ministre de Sanitat ha analitzat amb els seus homòlegs autonòmics la situació epidemiològica i ha recordat les accions coordinades de Salut Pública adoptades la setmana passada per a la tornada a l'escola.

Així mateix, el titular de Sanitat també ha instat els consellers a elaborar plans de preparació per a la vacunació de la grip la primera quinzena d'octubre. Segons van acordar el govern espanyol i les autonomies la setmana passada, la campanya de vacunació de la grip, que s'avança enguany per la pandèmia, començarà preferentment la primera setmana d'octubre, i tindran prioritat les persones grans que estiguin en centres residencials, que seran les primeres a rebre la vacuna.

Dotze comunitats autònomes demanen rastrejadors de l'exèrcit

El ministre Illa també ha informat que fins ara dotze comunitats autònomes, a més de Ceuta i Melilla, han demanat rastrejadors de la Covid-19 a l'exèrcit espanyol. Així, totes les autonomies, menys Catalunya, el País Basc, Castella-la Manxa, Aragó i Extremadura, han acceptat l'ajuda oferta la setmana passada pel president govern espanyol, Pedro Sánchez, perquè aquests efectius de les Forces Armades col·laborin en les tasques de rastreig dels contactes dels casos de coronavirus.

En la trobada amb els consellers autonòmics, el ministre de Sanitat també ha explicat que l'aplicació per a telèfons mòbils Radar Covid ha estat descarregada més de 3,5 milions de vegades.

Prop de 10 milions d'euros per programes contra drogodependències i altres addiccions

Durant la Conferència Sectorial del Pla Nacional Sobre Drogues també s'ha acordat la distribució a les comunitats autònomes de 9,5 milions d'euros per a executar programes en matèria de drogodependències i altres addiccions. Aquesta suma procedeix de diferents partides recollides en els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) i es destinen anualment a cobrir les despeses derivades del desenvolupament de l'Estratègia Nacional sobre Drogues en els plans autonòmics.

Així, aquestes partides serveixen per a sufragar programes d'atenció directa a addiccions, programes de prevenció, d'atenció a famílies, de rehabilitació i reinserció social i laboral. Aquesta transferència permetrà a les comunitats poder desenvolupar, entre altres actuacions, convocatòries de subvencions per a les entitats del Tercer Sector dedicades a les drogodependències i altres addiccions en els seus respectius àmbits territorials.