Agrolimen traslladarà la seva seu als terrenys de l'antiga fàbrica Gallina Blanca de Sant Joan Despí

La companyia invertirà 150 milions d'euros en un projecte que preveu la construcció d'un hotel, oficines, habitatges i zones comercials

Imatge virtual del projecte d'Agrolimen a Sant Joan Despí, on la companyia traslladarà les seves oficines centrals
Agrolimen preveu invertir 150 milions d'euros en els terrenys de l'antiga fàbrica de Gallina Blanca a Sant Joan Despí. | Catalunya Diari

Agrolimen, grup propietari de Gallina Blanca, traslladarà la seva seu de l'Hospitalet de Llobregat a Sant Joan Despí, als antics terrenys de l'antiga fàbrica de brous de Gallina Blanca, tancada l'any passat, en un període màxim de cinc anys. També ho faran les seves filials, GBFoods i Affinity Petcare, en un dels dos edificis d'oficines que l'empresa propietat de la família Carulla construirà a l'espai.

L'Ajuntament va aprovar definitivament la requalificació de 45 hectàrees, on, a banda de la seu del grup empresarial i les seves filials, també s'hi ubicarà un hotel, oficines, 413 habitatges —184 dels quals de protecció oficial— tant de venda com de lloguer, zones comercials, així com equipaments municipals, ja que la companyia i el consistori van acordar la cessió de 3.000 metres quadrats.

El darrer pas per acabar de tirar endavant el projecte és el vistiplau de la comissió d'Urbanisme de la Generalitat de Catalunya. Segons va informar fa uns dies el diari econòmic 'Cinco Días', la inversió del grup empresarial català serà d'uns 150 milions d'euros, en un projecte que crearà un miler de llocs de treball.

El retorn de Gallina Blanca és una «oportunitat» pel municipi

Actualment, els terrenys de l'antiga fàbrica de brous de Gallina Blanca —instal·lada al municipi l'any 1954— estan tancats, després que l'any passat l'empresa traslladés definitivament la seva producció a la província d'Osca. El conveni urbanístic entre l'empresa i l'Ajuntament de Sant Joan Despí permetrà desenvolupar la zona, millorant la mobilitat entre el barri Centre i la zona nord de la ciutat i la connectivitat de l’estació de Rodalies. Així, el nou planejament inclou l’execució d’un pas sota les vies del tren, que permetrà connectar el passeig de Canalies amb l’eix de l’avinguda de Barcelona, a l’altra banda de les vies.

L'alcalde de Sant Joan Despí, Antonio Poveda, ha explicat que «l'olor de brou forma part de la nostra memòria col·lectiva però ara hem de mirar al futur», tot assegurant que el retorn de Gallina Blanca al municipi és una bona «oportunitat» per impulsar una nova àrea tecnològica i atraure noves empreses —vinculades als sectors del coneixement i la tecnologia— al polígon Fontsanta. 


Comentaris

envia el comentari