Aidan, el nen que busca ser adoptat

Aidan, el nen de 6 anys que busca una família d'adopció: «Netejo i rento els plats»

Aidan, un menor de sis anys de Texas, es ven a si mateix com una persona activa a casa amb l'esperança de trobar una família que l'estimi

Els menors són les principals víctimes dels mals hàbits dels pares. I també els únics innocents.

 

Els serveis socials de cada nació actuen en aquestes circumstàncies per salvar els petits i petites dels horrors d'una família problemàtica. Tot i això, aquí es presenta una dicotomia. Es busca preservar la salut física i mental dels menors al mateix temps que se'ls treu de les figures paternes i maternes.

 

Com a solució, els nens com Aidan han d'estar a centres especials a l'espera de ser acollits per una nova família. Aquest menor de sis anys va ser separat dels seus pares biològics fa poc més d'un any.

 

Aidan, el petit nord-americà, rebia maltractament físic i psicològic per part dels seus pares, tal com van explicar mitjans locals. Els serveis socials li van treure la custòdia de tots els seus fills a aquests pares.

 

En canvi, els germans d'Aidan van tenir més sort que ell. Ells van ser elegits per diferents famílies d'acollida, ja que els seus nous pares no podien acollir-los a tots.

 

Però Aidan no ha trobat encara una família que tingui cura i vetlli per ell. En aquesta tessitura, el menor fa una crida que esglaia el cor. Ell també vol pertànyer a una llar i tenir algú a qui dir 'pare' i 'mare'.

 

Aidan es ven a si mateix com un jove responsable. La seva única intenció és rebre l'esclaf d'una família. «Netejo la meva habitació, rento els plats i trec la pols», assegura.

 

A més, el petit, que ara es troba sota la tutela del Centre Infantil DEPELCHIN, Texas, confessa que és estudiós. També li agraden els superherois i jugar amb camions. Es defineix a si mateix com un menor que pot ser útil.

 

Quan un periodista de la Fox va anar a l'alberg per a conèixer el petit, va quedar bocabadat. El nen li va oferir el millor dels seus somriures i li va ensenyar les seves habilitats. Aidan va fer una tombarella per guanyar-se el cor del periodista.

 

El comunicador li va preguntar que com ho havia après i el menor li va contestar sense cap problema. «És fàcil. Potser ets massa gran», va respondre Aidan.

 

El centre d'acollida d'Aidan dona totes les facilitats a qui vulgui ser la seva nova família

El Centre Infantil DEPELCHIN, ubicat a Texas, analitza a les futures famílies que cuidaran els seus petits. En el cas d'Aidan, una de les professionals del centre ha explicat que busquen «una família que tingui estructura, rutina, expectatives i que sigui realista amb ell».

 

Aquest centre per a menors orfes, abandonats o amb pares no capacitats per cuidar-los segons les institucions, es relacionen amb els programes d'adopció.

 

Des de l'organització, confessen que les famílies d'adopció reben informació sobre capacitació especial. A més, són aconsellades i assessorades sobre com tractar amb els menors amb possibles traumes.

 

Caitlin Brake, treballadora del centre, ha expressat que s'ajuda als nous pares pel que fa a les càrregues econòmiques que suposa tenir cura d'un menor.

 

«Obtindrien matrícula universitària gratuïta, suport financer mensual i també estaria cobert per Medicaid fins que compleixi 18 anys», va assegurar Brake.

 

Per tant, els futurs pares adoptius d'Aidan tindrien el suport del centre de menors i amb la simpatia que irradia aquest nen de sis anys.

 

«Aidan mereix tenir una família permanent que l'estimi i que li doni suport mentre creix, en qualsevol etapa de la seva vida», va objectar Brake.

 

«És possible que per ser adoptat l'Aidan hagi de promocionar el fet que és actiu a casa? Un nen hauria de ser simplement estimat. Nosaltres esperem que l'Aidan aviat trobi casa per sempre», va concloure la professional del centre.

 

Com el cas del petit Aidan, hi ha molts altres menors a tot el món. Joves innocents que conviuen amb altres nens i nenes amb situacions similars. Tots ells amb un objectiu comú: trobar una llar on quedar-se i ser estimats.