Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de la calamarsada al centre de Sant Hilari Sacalmm el 24 de maig del 2023

Els aiguats i una espectacular pedregada inunden Sant Hilari Sacalm: fotos i vídeos

En alguns carrers s'ha acumulat prop d'un metre de pedra que ha atrapat vehicles

Una brutal calamarsada va inundar part dels carrers de Sant Hilari Sacalm, a la comarca de la Selva, ahir dimecres a la tarda. Els Bombers han hagut de mobilitzar sis dotacions per treure l'aigua que s'acumulava, ja que els embornals han quedat inutilitzats per la calamarsa que ha caigut.

L'avís s'ha donat a quarts de cinc de la tarda després que descarregués una forta tromba d'aigua al municipi. Un dels llocs més afectats ha estat el passeig Grabalosa i uns baixos propers. Hi ha hagut cases inundades i algun cotxe atrapat per l'alçada de la pedra acumulada, en alguns indrets de gairebé un metre. No hi ha hagut ferits, però els Bombers han hagut de rescatar els ocupants d'un vehicle.

Aquí podeu veure tots els vídeos sobre l'aiguat. 

El centre, completament inundat

La pluja també ha inundat part de la depuradora del poble i dues dotacions més dels Bombers s'hi ha hagut de desplaçar per tal de treure aigua. A banxa, un diposit de gasoil ha inundat uns baixos, probablement també per alguna incidència relacionada amb l'aigua.

Entre dos quarts de cinc i dos quarts de sis de la tarda els Bombers han atès sis avisos a Sant Hilari Sacalm i cinc més a altres municipis de la demarcació de Girona, onze en total.

A les tres de la tarda, Protecció Civil ha activat la fase de prealerta del pla Inuncat.