Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de diversos cotxes circulant per Almeria durant un dia de pluja.

Perill a tot Catalunya per forts aiguats i tempestes demà i durant el cap de setmana

Divendres s'esperen ruixats en fins a 21 comarques

És la pregunta del milió: plourà aquest cap de setmana? Doncs sí, la resposta és clara i concisa. La tardor s'instal·la definitivament a Catalunya amb un nou cap de setmana d'aiguats repartits per tot el país. 

Segons el Meteocat, demà divendres, 7 d'octubre, s'esperen ruixats i xàfecs ja des de primera hora al Pirineu i Prepirineu, al sector occidental, i al litoral, prelitoral central i al prelitoral sud. Els ho traduïm ràpidament: s'esperen pluges a tot Catalunya. 

Ja des de primera hora, s'espera que plogui al Montsià, al Baix Ebre, a la Terra Alta, a la Ribera d'Ebre, al Priorat, al Baix Camp, a les Garrigues, a la Conca de Barberà, a l'Alt Camp, al Tarragonès, a l'Alt Penedès, al Baix Penedès, al Garraf, al Baix Llobregat, al Barcelonès, al Vallès Oriental, al Maresme, a la Selva, al Gironès, al Pla de l'Estany i a Osona

Imatge dels aiguats a Catalunya divendres, 7 d'octubre de 2022.
Divendres s'esperen pluges i també tempestes en un total de 21 comarques catalanes.  | Meteocat

Ja ben entrada la tarda i després d'un matí especialment plujós, també s'espera que caiguin xàfecs de nou a tota la costa, i també a la Val d'Aran, al Solsonès i al Moianès

I dissabte... més pluges 

La previsió per dissabte no millora. Segons explica el Meteocat, fins a migdia és probable algun ruixat esporàdic a qualsevol indret, si bé a la meitat nord del litoral i prelitoral hi haurà xàfecs durant la matinada. Els ruixats poden caure a tot Catalunya tan al matí, com a la tarda. 

A partir de migdia s'esperen nous ruixats de distribució irregular, tot i que seran menys probables al litoral i prelitoral nord. En general, la precipitació serà d'intensitat entre feble i moderada, acumularà quantitats minses o poc abundants, i localment anirà acompanyada de tempesta. 

Imatge dels aiguats a Catalunya dissabte, 8 d'octubre de 2022.
Dissabte també s'espera una jornada especialment plujosa a Catalunya. | Meteocat

Cal destacar que a partir de la tarda s'esperen tronades al Pallars Jussà i també al Priorat

Això sí, la temperatura mínima serà lleugerament més alta que dissabte. La temperatura màxima baixarà lleugerament, tret de l'Empordà on es mantindrà similar.
Caldrà anar a l'armari, doncs, i rescatar els paraigües.

Protecció Civil activa l'alerta del pla INUNCAT per pluges intenses

Protecció Civil ha activitat aquest migdia en alerta el Pla INUNCAT per la previsió de pluges que poden ser intenses a partir d'aquest dijous a la nit i sobretot divendres. Les comarques més afectades poden ser les Terres de l'Ebre, però també hi poden haver pluges localment fortes a totes les comarques del litoral i prelitoral català.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), la previsió és que a partir d'aquesta nit es puguin superar els 20 litres/m2 en mitja hora a l'Ebre, i de matinada i tot divendres al litoral i prelitoral català. Els xàfecs poden ser de caràcter local i anar acompanyats de tempesta i algun fenomen violent.

Així, Protecció Civil ha alertat que aquest divendres les comarques del Baix Camp, el Priorat, la Ribera d'Ebre, la Terra Alta, el Baix Ebre i el Montsià podrien estar afectades per acumulació de pluja de és de 100 litres/m2 en 24 hores.

Davant d'això, ha recomanat molta precaució a la ciutadania en la mobilitat per aquestes zones i també en les activitats a l'aire lliure.