Diverses persones a la cua d'una Oficina de Treball.

Airbnb deixa a l'aire el futur de 1.350 treballadors a Barcelona

Els empleats temen que l'empresa CPM, encarregada del servei, opti per un acomiadament massiu en comptes d'un ERTO

La plataforma d'allotjament turístics Airbnb  ha traslladat a l'empresa CPM —l'encarregada de gestionar el seu 'call center' de Barcelona— la decisió de rescindir el contracte que mantenien. Segons ha avançat Efe, la decisió deixa en l'aire el futur d'uns 1.350 treballadors, aproximadament dues terceres parts de la plantilla que CPM té a Barcelona.

 

Temen que optin per un acomiadament massiu

Fonts de la Confederació General de Treballadors (CGT) asseguren que la decisió d'Airbnb respon a una caiguda d'activitat a causa del coronavirus, tot i que el sindicat ja ha sol·licitat la documentació pertinent per veure si el motiu està suficientment justificat. Davant aquesta situació, els empleats temen que CPM  opti per un acomiadament massiu en comptes d'un ERTO.

Tal com expliquen des de la CGT, les reunions entre l'empresa i els treballadors començaran el pròxim 7 de maig i, per tant, els empleats afectats mantindran el seu lloc de treball com a mínim durant un mes —període del procés de negociació. Per altra banda, el sindicat també ha demanat si CPM i Airbnb havien firmat alguna clàusula en cas que es rescindís el contracte de forma inesperada. Des de la CGT expliquen que Airbnb feia més de vuit anys que treballava amb el 'call center' de CPM de Barcelona, el més gran d'Europa.