Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Ala d'un avió volant

Airbus anuncia que farà fora més de 600 treballadors a l'Estat

A nivell global la retirada de plantilla serà de 2.362 persones
Part del davant d'un Airbus en una nau
La companyia haurà d'acomiadar 630 treballadors | EP

La companyia Airbus acomiadarà 630 treballadors de les seves plantes d'Espanya, segons ha anunciat la companyia a través d'un comunicat. Els acomiadaments formen part d'un pla global de  retallada  de plantilla que comportarà la sortida de 2.362 treballadors: 829 a Alemanya, 357 al Regne Unit, 404 a França i 142 en altres països.

La companyia ja ha presentat els plans als representants  dels treballadors, i afirma que els acomiadaments es materialitzaran abans del final del 2021. Airbus ja va anunciar que tenia la intenció de reduir la plantilla a finals de l'any passat amb l'objectiu d'adaptar-se a la reducció de comandes.

Reunió aquest dimecres

Aquest dimecres, s'ha reunit el comitè extraordinari de la divisió de  Defensa i Espai d'Airbus, on l'empresa ha detallat als sindicats europeus el seu pla de reestructuració  per a aquesta àrea de negoci. Fonts sindicals han avançat que aquest  dijous l'empresa preveu reunir-se a  Madridamb els sindicats de representació en el sector per a concretar l'abast de l'ajust a Espanya  i el seu desglossament

La decisió es produeix després de tres anys en què les comandes no s'han ajustat a la previsió —han fabricat més aparells dels venuts—. A més, l'entrada de nous competidors en l'àrea d'espai o la situació dels avions Boeing 737 MAX, en els quals Airbus concentra alguns treballs de  fabricació i s'ha vist frustrat per la posada en terra del model després de dos accidents mortals,  que també han influït en la decisió.

Mobilitzacions arreu del país

Sindicats  amb representació en el sector com a UGT, CCOO i CCP han anunciat mobilitzacions i fins i tot UGT ha assegurat que està preparant un  calendari  de mobilitzacions que inclourà manifestacions davant la Junta d'Andalusia i el Ministeri de Treball i culminarà amb una vaga de 24 hores en el sector aeroespacial.

També et pot interessar...