Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Dues persones firmant un paper

Així de fàcil pots demanar el Certificat de Vida Laboral des del mòbil: en un minut

Aquest procés és el més ràpid i no necessitaràs fer res per aconseguir-lo

A l'hora de formalitzar qualsevol tràmit, pot ser necessari comptar amb una sèrie de documents al teu poder. Un pot ser el Certificat de Vida Laboral. Tot i això, no tothom sap com aconseguir-lo.

Al contrari del que passava fa un temps, actualment obtenir aquest informe és molt més senzill i pràctic. De fet, fins i tot encara que no comptis amb res més, podràs rebre'l al teu telèfon mòbil en tan sols uns segons.

Tenir aquest informe sempre és una bona idea. A més que el tindràs llest per als organismes que t'ho puguin sol·licitar, també és bo fer-hi una ullada de tant en tant per comprovar si tot està en ordre.

Què és el Certificat de Vida Laboral?

El Certificat de Vida Laboral és un document de caràcter oficial. Hi queda gravada de forma cronològica tota l'activitat laboral que una persona en concret ha dut a terme al llarg de la seva vida.

Un informe de vida laboral
A l'informe queda registrat tot el temps que has estat treballant | CatalunyaDiari

Així mateix, aquí també queda reflectida la cotització a la Seguretat Social segons els anys, mesos i dies. Això és així tant per als treballadors per compte aliè com per als autònoms.

Aquestes són les dades que conté l'informe

Dins d'aquest informe s'hi poden trobar una sèrie de dades interessants que poden ajudar a molts organismes. En primer lloc, apareixen les dades del sol·licitant de la vida laboral, així com els dies totals cotitzats durant tota la seva trajectòria.

D'altra banda, també apareix el Règim de Cotització en què està inscrit el treballador, així com les empreses on ha treballat o treballa actualment. Una altra dada que apareix són les dates de contractació i baixes de l'activitat a cada empresa, així com els tipus de contracte que ha tingut la persona (indefinit, temporal, etc.).

D'altra banda, apareix el percentatge de la jornada laboral, el Grup de Cotització i els dies d'alta des de la data d'alta fins a la data de baixa al contracte d'una empresa.

Per què pots necessitar aquest informe?

Tenir aquest informe pot ser interessant, ja que acostuma a ser necessari a l'hora de gestionar una gran quantitat de tràmits. Això és així tant per a les persones que busquen feina com per als treballadors en actiu. Així mateix, es pot necessitar per sol·licitar prestacions per desocupació, la pensió de jubilació o qualsevol altre tràmit relacionat.

Imatge d'una persona teclejant en un ordinador
L'informe pot ser necessari per accedir a diferents tràmits oficials | GETTY IMAGES

També pot ser necessari per presentar-lo en una empresa o pot ser el mateix treballador qui vulgui veure el temps que ha cotitzat. De fet, és habitual que les empreses el sol·licitin per comprovar la trajectòria d'un treballador i comprovar que les dades coincideixen amb les del seu currículum.

Com pots sol·licitar el Certificat de Vida Laboral

A l'hora de sol·licitar el Certificat de Vida Laboral a la Seguretat Social, pots seguir diferents passos. Això dependrà de la manera com vulguis rebre'l, així com el temps que puguis esperar fins a tenir-lo a les teves mans.

1. Via SMS

Aquesta és una de les formes més senzilles d'aconseguir-lo. Per fer-ho, l'únic que has de fer és tramitar la sol·licitud per SMS. Després, rebràs una clau al mòbil i podràs accedir a l'informe en menys d'un minut.

Imatge de la identificació per demanar l'informe
Hi ha diferents maneres de sol·licitar el teu Certificat de Vida Laboral | CatalunyaDiari

2. Via telefònica

D'altra banda, es pot sol·licitar per telèfon. Després s'enviarà a través de correu postal. Això pot trigar una setmana aproximadament.

3. DNI electrònic o certificat digital

En cas que tinguis DNI electrònic o certificat digital, pots sol·licitar-lo a través dels mateixos en aquell moment. T'arribarà immediatament i podràs descarregar-lo o imprimir-lo, com vulguis.

4. Sol·licitud en línia

També ho podràs sol·licitar per Internet amb les teves dades d'usuari. De nou, pots indicar que vols que arribi al teu domicili, cosa que trigarà una setmana.