Imatge de Marc Ribas durant una gravació del Joc de Cartes.

El restaurant de 'Joc de Cartes' que va tancar de sobte deixant 30 parelles sense boda

L'espai va tancar sense previ avís l'estiu passat: va deixar una trentena de parelles sense boda i els afectats havien desembutxacat uns 200.000€

No és ni una broma, ni un titular tendenciós. És ben bé així. Un restaurant del 'Joc de Cartes' és el protagonista d'una de les històries més surrealistes, estridents i indignants de l'any. Es tracta del Btakora i té el dubtós honor d'haver deixat una trentena de parelles sense boda.

Com? Doncs perquè els propietaris del restaurant on s'havien de celebrar les cerimònies van decidir tancar-lo sense previ avís i embutxacar-se (això sí) uns 200.000€ corresponents a les fiances de les parelles. El Btakora,  situat a Arenys de Mar, va participar al 'Joc de Cartes' l'any 2018. 

Imatge del Btakora, restaurant d'Arenys de Mar.
El Btakora va tancar d'un dia per l'altre (i per a sorpresa de molts) | Btakora

En Paulo, el seu propietari, va ser aleshores molt criticat per les seves contrincants, que van arribar a insinuar en diverses ocasions que no anava de cara i que desconfiaven d'ell. Quelcom que, quatre anys després, potser els ha donat la raó. I és que aquest 2022, en Paulo i el seu Btakora han tornat a la palestra per haver esmicolat el somni de fins a 30 parelles. 

Tanca el Btakora i deixa 30 parelles sense boda

La surrealista notícia va sortir a la llum durant el passat mes d'agost. El Btakora havia tancat el restaurant sobtadament i havia deixat 30 parelles que tenien l'espai reservat sense boda. Per més inri, el surrealista relat no acabava aquí: els afectats ja havien desembutxacat uns 200.000 euros i el restaurant se'ls havia endut sense dir-ne res.
 
Dues de les afectades, Marina Oliva i Neus Cervantes (que s'havien de casar durant el mes d'octubre), van ser les qui van alertar de la possible estafa. Tenien data per la seves bodes, havien pagat, però no hi havia espai per a fer-ho. El restaurant havia tancat. 

Imatge d'en Paulo, propietari del btakora, restaurant que va participar al 'Joc de Cartes'.
En Paulo, exparticipant del 'Joc de Cartes', és el propietari del Btakora. | TV3

Segons van explicar les dues perjudicades, dies abans de denunciar-ho van rebre un correu d'alguns dels treballadors de l'empresa que organitzava la boda per dir-los-hi que el restaurant havia tancat les seves portes. 

«Ens vam pensar que era una broma», va dir aleshores Neus Cervantes, afectada per l'estafa, als micròfons de Rac1

Una boda fantasma 

D'excuses n'hi havia per donar i per vendre. L'única realitat: que el restaurant va estafar una trentena de parelles amb la il·lusió de casar-se. Alguns dels afectats van explicar en el seu dia a El Español que havien arribat a pagar quantitats per avançat des dels 3.000 als 9.000 euros. 

El més sorprenent de tot plegat, però, és que una de les parelles va arribar a pagar un total de 15.600 euros per la celebració de la boda íntegra. Boda que, malauradament, no es va arribar a celebrar. 

«Ens han robat la il·lusió de les nostres vides»

Ràpidament —i en veure que no era cap broma—, les afectades es van intentar posar en contacte amb el propietari de l'espai. La primera resposta va ser el silenci. 

Imatge de Marc Ribas.
Marc Ribas va gravar-hi el programa l'any 2018.   | TV3

Dies després, però, sí que van aconseguir posar-s'hi en contacte i el propietari els va comentar que l'espai estava en bancarrota. A més a més, els hauria confirmat que no podien celebrar la boda i tampoc podrien rebre la devolució de l'import que ja havien pagat. Un fiasco. 

El propietari va al·legar que, degut a la complicada situació de la pandèmia, la situació finançera del Btakora. 

«Volem recuperar els diners, tot i que serà difícil. La nostra prioritat, a part d'aconseguir els diners, és que la persona que ens ha estafat vagi a la presó. No només ens han robat els diners, també la il·lusió del millor dia de les nostres vides», van sentenciar les afectades en una entrevista a Rac1.